Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

The Magic of not giving a fuck

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

och ändå få ut mer av livet. av Sarah Knight

Ska man alltså skita i allt? och inte bry sig om nåt? Nej! Såklart inte, det handlar om att bry sig om det som man gillar och/eller som ger nåt!

En bra, rolig och underhållande bok med ett mycket bra budskap.

Jag tycker själv jag är ganska bra på att inte bry mig eller lägga krut på sånt som inte ger mig något. Snackar folk sport, teveserier, blandade tävlingar eller annat, för mig, helt ointressant brukar jag försöka stänga av och inte lyssna, försöker undvika att gå på saker om det inte ger (varken mig eller nån annan) nåt oavsett om det är tråkiga möten, meningslösa PowerPointpresentationer, tråkiga middagar osv. När man läst denna boken inser jag att det finns mycket att förbättra.

Köp boken hos Adlibris

Bättre, roligare och nyttigare att lägga krut och bry sig på sådant som är kul, spännande, utvecklande för både mig och andra.

Saker som jag blivit bättre på att inte bry mig om senaste åren är t.ex:

  • Prylsnack, när gubbar (oftast) ska berätta hur kostsamma saker de shoppat till ingen nytta. Mycket mycket intressantare om fler kunde berätta vad de gjort för kul, skapat för något, oavsett med vilka prylar.
  • Teveserier (vi gjorde oss av med teven för 10-15 år sen). Ja, film överlag faktiskt. Roligare att göra nåt än att sitta still och glo på andra som gör nåt.
  • Överlag när folk mer berättar HUR de gör nåt istället för VAD?

Saker som jag aldrig brytt mig om:

  • Sport
  • Tävlingar, matcher osv
  • Karriär

Saker som jag ska bli bättre på att inte bry mig om:

  • Sluta följa så många/mycket på sociala medier. Är så himla lätt att man/jag gillar lite extra sidor som man passerar/besöker/intressen osv och som egentligen inte tillför något utan bara tar uppmärksamhet. Bättre att plocka ut godbitarna på Twitter, Instagram och Facebook. De som roar/inspirerar/utvecklar.

Köp The Magic of not giving F*ck från Amazon

2 svar på ”The Magic of not giving a fuck”

Lämna ett svar