tacoTacos är grymt gott hemma, men ännu bättre ute! Tex Mex Alaska är en variant på den klassiska tacosbuffén, men med ingredienser som håller lite längre.

  • Tomater
  • paprika
  • lök
  • sallad
  • kidneybönor
  • majskorn
  • ris
  • 1 påse tacokryddmix
  • tortillabröd
  • tacosalsa

Koka riset och blanda tacokryddorna i riset. Skär upp alla grönsaker i småbitar. Fyll tortillas eller hårda skal med samtliga ingredienser och njut!

Finns även färdiga bönmixar på tetra som funkar bra för detta ändamål, kanske bara med en burk majs… Eller varför inte torka grönsakerna för lång hållbarhet.
Uncle Bens Express Basmati ris är gott tycker jag. En snäll-mot-gas-och-vatten-variant, 3 min kokas det i 0,5 dl vatten.

från Peter Asks hemsida

taco2Tacos i Bengtsfors, eller i alla fall på en udde norr om byn. Midsommar 1997

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

5 tankar på “TexMex Alaska”

  1. Det finns även en santa maria vegetarisk kryddmix gjord på soja som man blandar med krossade tomater och kokar upp. Om man nu vill ha något som liknar kötfärs i.

    Svara
  2. Det finns även jättetrevliga brandgula påsar att köpa i friluftsbutiken – man bara tillsätter varmt vatten och så, vips fem minuter senare kan man tugga i sig nåt som faktiskt påminner om mat. Både snyggt och praktiskt för oss kokboksdyslektiker..
    / Ulf

    Svara
  3. Påsmat är kanon ibland det med!
    Man kan oxå hälla i sig 2 dl torra havregryn, och ett par deciliter kallt eller ljummet vatten och så gör man några kullerbyttor (eller rollar) för att blanda; snabbt och effektivt.

    Svara

Kommentera