Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Test av vattentäta kameror hos DpReview

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

 

Vattentäta kameror testas av DpReview
Vattentäta kameror testas av DpReview

DpReview som är en av de största kameranördsajterna har testat de senaste vattentäta digitalkompakterna. Jag har inte lusläst hela testet utan bara skummat. Det verkar dock som om Panasonic Lumix FT-3 är den som står ut som vinnare och strax därefter kommer Sony TX10.

Tyvärr har de nog inte testat hur tåliga de är mot kajakbruk, alltså ligga halvfuktiga i tygficka med saltinslag 🙂

Slå en kik om du är i kameraköpartagen. dpreview.com/reviews/Q311waterproofcompactgrouptest

Nu har jag inte hängt så mycket på DpReview sen jag slutade jobba inom fotobranschen, men tyckte i alla fall tidigare att deras tester oftast stämde bra med min verklighet.

Kolla alla inläggade taggade med vattentäta kameror.

5 svar på ”Test av vattentäta kameror hos DpReview”

 1. Sony verkar vara den enda som har ett objektivskydd – det är ett klart plus tycker jag. Har haft Panasonic FT-1 ett par år och många bilder misslyckas pga av droppar och kondens på linsen efter att kameran har legat i fickan på flytvästen.
  Har du provat Sony TX10-an?

  Svara
  • Japp, klart plus med objektivskydd, tror även någon från olympus har det. Men vet även nån olympus (har jag för mig) där objektivskyddet inte var särskilt tätt så det kom ändå in vatten. Vi får oxå vattendroppar och kondens då och då men tycker ändå det funkar ok om man doppar kameran mellan varven. Har inte testat Sonyn men vet ett par kompisar i Gbg som körde med föregångaren (TX5 tror jag den heter) och vad jag förstod så var de nöjda med båda kvalitet och objektivskydd. Sonys objektivskydd är ju rejält oxå, inte bara en pytteliten plåtbit.

   Svara
 2. Hej, jag hade en likadan kamera och var i thailand och snorklade med den, och när jag kom upp funkade den inte, tänkte batteriet slut, men inte, lämnade in den på expert och fick till svar att den var vattenskadad. Märkligt eller hur .
  här köper man en kamera som ska tåla vatten och får ett sådant svar Mvh Nicke

  Svara

Lämna ett svar