Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Odla grönsaker och fyll ditt skafferi

Av John Taylor och Jenny ”Surtanten” Neikell

Pandemin har säkert gjort att det gått fort, men redan innan Covid-19 var intresset på uppåtgående. Vi har sett det i tidningar, antalet nya böcker och i tv-program. Många trädgårdar har berikats med köksträdgårdar, pallkragar och växthus och kolonilotter är åter en populär grej. Odlandet har blivit en trend. Förhoppningsvis går det från trend till livsstil eller i alla fall något naturligt som ingår i ens vardag. Risken för att det försvinner igen kan vara att man går all in. Med en lite avslappnad inställning att det inte måste göras efter konstens alla regler så har man en bra grund.

Precis det är vad den här boken handlar om. Det ska vara roligt, göras ganska enkelt och lite tips på vad du kan göra av det du odlar.

Du kommer att gå på nitar, ena året växer löken fantastiskt bra och nästa år inte alls men då växer nått annat bättre. Så är det bara 🙂

Med humor, som man känner igen från SVT’s trädgårdstider, om man följer det, tipsar John Taylor hur du gräver, eller inte gräver, i ditt land, hur du matar jorden och att plantera sådant som är enkelt, har ett roligt namn eller har en koppling till något du gillar. Svårare än så behöver det inte vara. Verktygstips, kompostering, och hjälpredorna som insekter och maskar får man oxå insikt om.

Surtanten, som har stor kunskap inom fermentering och konservering, har gett ut tre tidigare böcker och föreläser om detsamma, kommer sedan med tips på vad du kan göra av det som John har tipsat om att odla.

I konceptet ingår oxå en videoserie där de visar hur de gör ett köksland från grunden, verkligen från grunden inkl kirskål, nällor och kvickrot. 2 delar kan man se gratis medan resten ligger bakom betalkanalen patreon.

Kul ide med både bok och videos där du kan följa med och vara aktiv under i alla fall tre år som de har planerat att de ska bygga den här trädgården.

Är man bara intresserad av boken så är den bra, intressant och riktigt rolig emellanåt.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera