När vi köpte stugbilen Winzent för några år sedan satt det markis på taket. Den fick vi dock ta av då takräcket skulle fästas i samma takfästen. Det fanns inga lösningar till vår årsmodell som tillät både räcke och markis, inte som jag hittade i alla fall.

Det är inte särskilt ofta vi saknar markis men ibland är det klart skönt att ha, både att sitta och slöa under men även för att slippa att det regnar in genom sidodörren. Iband vill vi ha dörren öppen även vid nederbörd.

Vi har ofta med vår vanliga tarp, två tarpstänger och lite vanliga markpinnar. Då kan vi fästa tarpen i räcket eller kajakerna på taket, få stängerna att hålla upp ytterkanten av tarpen och fästa tarpsnören i marken. En relativt smidig lösning med prylar vi redan har. Blir inte lika bra som markis men fungerar helt okej. Lägger vi lite extra krut på uppsättningen går det att få det skaplig tätt mellan tarp och bil.

Om vi köper oss en nyare husbil eller stugbil blir det nog takräcke med möjlighet till markis fast det är inte säkert att vi kommer loss med det. Eller så får det bli utan takräcke och plockepinnkajaker eller kanske uppblåsbara 🙂

Köp Hilleberg hos Outnorth

Kolla Hilleberg hos Prisjakt

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera