Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tältpremiär 2008

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Hilleberg Allak, Rössjön, tältpremiär

Äntligen blev det tältpremiär! Årets första för oss och för vårt nya tält Hilleberg Allaks del den första över huvud taget.

Två månader sen vi sov i tält senast, attans slarvigt med så långa uppehåll! Tanken var ju i alla fall en tältnatt per månad, men det sprack snabbt. Och ska man komma över skamgränsen på ett år behövs ju minst 4-5 utenätter i månaden…

Blev en kort promenad igårkväll uppe vid Rössjön till en fin liten udde vid vattnet. Fin kväll med stjärnklart och kanske 2 minusgrader, gött. Somnade sött.

Pia vandrar bland boklöven

MorotsmössaVaknade till en ganska klar morgon och temperatur runt nollan.

Frukost vid sjön och sen en liten promenad till bilen. Skönt att komma ut lite och verkligen skönt att sova i tält. Och norrsidan på både Rössjön och Västersjön är mycket fina och det finns många mysiga uddar. Mest bokskog men inslag av både det ena och det andra finns. Värt att besöka kan vara TrolleHallar, Djurholmaområdet med mera.

allak2.jpg

allak31.jpg

Utanför Torekovs hamn

Igår var vi ute och spanade på havet och gick en runda i Torekov, Segeltorp och Ramsjöstrand, blåste bra och var riktigt kallt i vinden. I Torekov var det riktigt stökigt på vattnet med rejäla vågor. Rätt skönt att kajakerna låg hemma, och dessutom hade vi läst en tråd på Utsidan att det är för varmt med torrdräkt och det lät ju väldigt obehagligt 😉

Vår ena katt Nikon ute i solen lite.

15 svar på ”Tältpremiär 2008”

 1. Och tältet då?
  Kondens? Fladder?
  Eller bara rimligt nöjda?
  (Är det meningen att det skall vara en liten smilie ute i det oranga till vänster? Eller är det en söt hackning eller bug?)

  Svara
 2. Tältet ska nog funka. Har mest använt amerikanska tält på sistonde och då känns ju Allak lite hängigt och kanske lite slappt, men det är inte unikt för bara den modellen.
  Men ingen kondens, det blåste en del.
  Inte möe fladder, men vi låg inte i värsta blåshålet.
  Vi får prova lite mer, men det känns bra än så länge, det hamnar inte under ”till salu” redan nu i alla fall.
  Det krävs dock en del styrka/våld för att knäppa dit de översta krokarna runt stängerna, ska det vara så? Hur funkar det när man är kall, trött och det blåser som attan?

  Svara
 3. Typ fem centimeter väst-sydväst från ”Submit Comment” i det läget jag är i just nu när jag skriver. Om det är någon som hackat så är detta det sötaste ingreppet man kan tänka sig… Kanonkul!

  Svara
 4. Jag vet vad det är och hur du ska få bort den.. 😉

  Klistra in:
  img#wpstats{width:0px;height:0px;padding:0px;border:none;overflow:hidden}
  i din CSS – gå in i Admin/Presentation/Theme Editor öppna Stylesheet och klistra in raden i slutet nånstans..

  Den kommer från WP-Stats och visar att du kollar statistiken..
  / Ulf

  Svara

Lämna ett svar