Tältmys, stugmys eller kanske soffmys?

Köp friluftsprylarna hos Amazon


Hilleberg Soulo och Clapotis SeaKayak på Tanneskär
Hilleberg Soulo och Clapotis SeaKayak på Tanneskär

Som Ulf är inne på i kommentarerna på Listerbyrundan i helgen så är det ju sällan eller till och med aldrig som man ångrat att man stuckit ut och paddlat.

Däremot är det måååånga gånger man ångrat att man inte kom ut, att man fastnade i soffhörnet eller att man bara tog en dagstur när det fanns möjlighet till övernattningstur.

Ibland kan startsträckan vara lite trög; när prylarna ska plockas fram (om man nu mot förmodan plockat undan), när kajakerna ska lastas på taket, när man står på en strand eller parkering och ska byta om till paddelkläder 😉 men sen brukar det vara tokskönt! Trots det så kan det ibland vara svårt att få tummen loss och komma iväg.

Hultet på Valö
Hultet på Valö

Pia ska på Silversmide i helgen. Jag har inte varit på Valö sen i somras (Valöträffen) och är himla sugen, kanske en slapparhelg på Valö kan funka? Eller ska jag ta Soulot och sticka till Blekinge? I Blekinge ryktas det om chans för lite malmöiter i stugor och det kan ju vara trevligt att tjöta lite med dem… Eller så är det ju den där soffan som jag just nu sitter så bekvämt i…

Men det är synd att inte komma ut. Det är ju faktiskt så här års det är som finast ute; tystast, lugnast och minst folk.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

5 tankar på “Tältmys, stugmys eller kanske soffmys?”

 1. Enkelt hålla med, enda lägena man kanske skulle ångra att man gett sig iväg är om det regnar konstant. Men det händer trots allt ganska sällan och det syns i prognosen – så troligtvis har man just då ändå inte gett sig iväg…

  Men det där med att det skulle vara bättre när det är lite folk har jag inte känt. Jag tycker det bara känns onödigt ödsligt när man inte ser någon båt. Båtar är väldigt sällan ivägen där jag tar mig fram i skärgården.

  Svara
 2. Det regnar ju inte konstant så ofta i alla fall…
  Det där med mycket eller lite folk är säkert (oxå) en smaksak. Jag gillar när det är lite folk, tyst och stilla. Och dessutom är det en klar bonus om det inte luktar grill- och sololja runt varenda ö.
  Men sen är det som du skriver sällan som båtarna är ivägen.

  Svara
 3. Jag kan se charmen hos båda delarna, och båda har sin plats, men jag tycker helt klart att det är coolt när det är helt ödsligt och folktomt. Det ger en så mystisk känsla att utforska en öde ö med ett övergivet fiskeläge och en tom fyrplats. Känns som en perfekt miljö för en engelsk deckare…

  Svara

Kommentera