Aron Gooch har tillsammans med Calazo skapat boken med den ambitiösa titeln Sveriges bästa stigcykling 1 – södra sverige. Denna boken innehåller alltså cykling mellan Skåne och Värmland.

Aron har sökt upp den bästa stigcyklingen genom att fråga runt bland landets lokala cyklister och därefter cyklat massor av leder/rundor själv och sedan valt ut de bästa.

Imponerande arbete som ligger bakom, mycket research, mycket cykling, mycket redigering. 

Boken innehåller cirka 35 turbeskrivningar med fina bilder, bra kartor och mycket detaljerade led/vägbeskrivningar. Blir nästan lite väl detaljerade beskrivningar men det behövs troligtvis för att hitta rätt när många av lederna säkert inte är så välmarkerade på plats.

För att få flyt i cyklingen är bok lite knöligt att ha på styret så en sajt med gps-spår hade varit perfekt till en sån här bok. Nu går det säkert att hitta på någon av alla cykelspårsajter skulle jag tro.

Själva har vi bara nosat på ett fåtal av områdena som beskrivs men det kan säkert bli fler. Skåne har fått med tre rundor i boken; Kullaberg, Hovdala och Hanöbuktens sandskogar.

Köp boken hos Bokus och cykla på.

https://www.bokus.com/bok/9789189079236/sveriges-basta-stigcykling-35-episka-mountainbikeaventyr-mellan-skanes-sanddyner-och-varmlands-klippkanter/

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera