Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sverige 100 märkligaste sevärdheter

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Sveriges 100 märkligaste sevärdheter
Sveriges 100 märkligaste sevärdheter

Titeln lät spännande på denna boken. Här måste finnas mycket skoj att fara runt och besöka! Och det gör det verkligen, men jag vet inte om jag tycker alla sevärdheter är så märkliga. Men visst UFO-monumentet i våra krokar är lite speciellt och Nimis finns inte överallt.

Boken är skriven av Fredrik Kullberg, har ISBN-nummer 978-91-534-3383-5 och gavs ut på Ica bokförlag 2010.

Begravningsmuseum låter lite udda medans HögaKustenbron låter mer normalt, Galgmuseet i Olofström kör vi ofta förbi på väg till/från Blekinge (för att slippa den tråkiga vägen via Kristianstad) och har tänkt många gånger att vi ska stanna men det har inte blivit av.

Mackmyra Whisky är oxå med och Möllan i Malmö samt Nidingen och Bilskroten i skogen i Blekinge för att ta några exempel.

Oljeön vid Fagersta, Gränsfors, Äspölabbet är andra axplock som låter kul. Äspö har vi tänkt på flera gånger när vi varit i Misterhult det är nästgårds och Gränsfors hade varit kul med deras fina yxor som får hjälpa till ute i vedboden då och då 😉

Varje sevärdhet beskrivs lite kort och är grovt utmärkt på en karta.

Boken gör en lite nyfiken och man inser snabbt att det finns mycket både kul, intressant och udda att se på hyfsat nära håll.

Kanske ska börja beta av sevärdheterna en efter en tills alla är kryssade?!

Sök efter boken hos Amazon

Lämna ett svar