Köp friluftsprylar hos Amazon


Svenska fyrar av Magnus Rietz

Fyrar och fyrplatser är som bekant ofta både mysiga och häftiga ställen. I boken Svenska fyrar som kom ut i tredje upplagan för snart ett år sedan presenteras en hel drös med fyrar längs med svenska kusten. Från Malören i norr till Nordkoster i väster.

Fotografen Magnus Rietz brinner verkligen för det här med fyrar och till sin hjälp har han tagit före detta lotsdirektören Harry Sellman som bland annat var med och startade svenska fyrsällskapet.

Många av bilderna är tagna i kvälls, morgon eller nattljus. På en del av bilderna har släckta fyrar tänts upp just för dessa bilder skull. Många av fyrarna är belysta med extraljus utöver fyrens egna och det naturliga ljuset. De flesta bilderna är mycket fina och lockar mig verkligen till fler fyrbesök.

Texterna innehåller kort beskrivning av fyr och fyrplats, ibland lite om omgivningen ibland lite historia lite om vad man kan hitta på där. Vissa beskrivningar är lite längre och beskriver besöket som en historia i sig.

Vi har andra upplagan av boken som kom ut 2001, har inte kollat i tredje upplagan, men skulle inte tro att den är mindre bra på något vis.

Valö är med i andra upplagan med finfin bild.

BKöp Svensk fyrar hos bokus.

Nedan ett upplslag ur boken från Holmögadd.

IMG_3632

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera