Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Surfövningar med Håkan & Mats

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Surfövningar: Fredagen den 15 juli körde jag och Pia till Stocken, Orust. Vi kom fram ganska sent, efter lite tjötande med OrustKajak paddlade vi ut mot Vallerö, det mörknade och det blev mörkerpaddling ganska snabbt; riktigt mysigt. När vi närmade oss nordostsidan på Vallerö var det ett himla liv därinne så vi paddlade vidare och landade i viken på sydsidan. Slog upp tältet, käkade lite och kröp in.

Lördag morgon paddlade vi utsidan av Vallerö och in i Vallerösund, nattens vind hade hunnit få igång lite sjö så det var riktigt spännande att ta sig in mellan grynnorna!

Paddlade in till Stocken och mötte Håkan & Mats. Tanken var att Håkan Jernehov skulle gå igenom lite surf och följandesjöpaddling och förhållande verkade lovande. Paddlade ut till Vallerö och lastade av grejorna och gav oss sen ut; och visst var det perfekt, lagom stora vågor att öva i, ibland kom det lite större uppåt 2 meter som gav extra bra fart. Rätt fräckt när man vänder sig om och det kommer en vit ”vägg” farande!

Förhållandena var i det närmaste perfekta; en del dyning och inte så möe vind, de bästa vågorna cirka 2m höga. Efter en stund var vi helt slut och tog lunch och paus innan vi gav oss ut igen. Blev två mycket givande pass, och vi lärde oss en hel del, nu krävs det bara massa övning oxå!

Inte mycket bilder denna helg, hade fullt sjå att hålla reda på annat 😉

Mats paddlade inåt Orust medan Håkan, Jag & Pia slog läger på Vallerö för natten och paddlade i stort sett raka vägen in på söndagen. Efter lite shopping (bl.a. Ny flytväst och nytt bogsersystem) så körde jag neråt skåne och Håkan hem till sitt. Pia lämnade vi kvar, hon skulle prova på att paddla själv…

Lämna ett svar