Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Surfhelg i Klitmøller september

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Johan Linder med trut, Klitmøller 2007

Ja, trots att prognoserna lät väl ”spännande” och att det hördes röster om att ställa in så blev det (såklart) superbra!

En mycket trevlig helg med bra förhållanden i Surfmeckat Klitmøller.

Fler bilder kommer sen… Peter S la ut lite bilder redan igår medan vi satt i bilen hem…

Allting är nu sandblästrat och vi har lite krämpor här och var 😉 Men det är synd att vänta ett helt år till nästa gång, får nog sticka dit tidigare och kanske fler dagar.

Vi som var där; Jag och Pia från skåneland, Johan L, Sara B, Tobbe S, Jerker, Peter S från GKF och vi träffade på KajakOle och David från Kajakhotellet i danmark. Trodde det skulle komma fler danskar, men de såg vi inte till.

Liksom förra året hängde jag & pia med GKF – Göteborgs kanotförening på en tur till Klitmøller på danmarks västkust. Det var även i år en mycket trevlig tur.

På söndagen var det mindre vågor och då vågade sig även vind, våg och kitesurfarna ut.

Ja, det blev en mycket trevlig helg. På lördagen var det mycket vind och stooora vågor och stod man för länge på land blev man rejält sandblästrad. Intressant var att inte en enda vind eller vågsurfare var ute på lördagen… På söndagen var det betydligt mindre vind och vågor.
Vi bodde på Nystrup camping, trevligt och bra. Vi träffade även på två danska paddlare från Köpenhamn: David och Ole.

Lite färre deltagare än förra året, men det drabbade ju bara dem själva som satt hemma i soffan och segade…

Kanske ska försöka få till minst två tillfällen i Klitmøller nästa år? Och kanske några fler dagar… Nåja, vi får se.

15 svar på ”Surfhelg i Klitmøller september”

 1. Det ser ju riktigt bra ut!
  I synnerhet bilden på dig Erik, du har ju verkligen rätta blicken, och rätta lutet där. Och så koolt utan hjälm! Sånt impar på mig! 🙂
  // Patric
  (Jerker hade ny och egenbyggd kajak? Var han nöjd?)

  Svara
 2. Hade lånat ut hjälmen just då…
  Jo, det var bra, även om jag nog fegade väl mycket.
  Jerkers var ny, men inte egen/hemma-byggd, han verkade nöjd.

  Svara
 3. Det där ser oerhört mysigt ut. Jag ser att ni har korta surf(?)kajaker allihop. Skulle jag ha skoj på ett sånt ställe med min Black Pearl (en Thomassonkajak)?
  Var rekomenderar ni en nybörjare att känna på riktig surf? (jag har en hyggligt säker roll med min pärla, jallafall i något lugnare vatten)

  /mvh David

  Svara
 4. Koola bilder. Det ser ut att varit en jättekul helg. Jag är sååååå avis. Kan vi boka in nästa års helg redan nu så bör jag kunna ta ledigt i tid 🙂

  Svara
 5. Man kan ha kul med alla sorters kajaker: både långa, korta, smala och tjocka. Det roliga med en kortare kajak är att det går snabbt att svänga runt och fånga en våg och att den är lätt att svänga på och i vågen.
  Med en längre kajak fångar man lättare snabbare vågor och har lättare att surfa långt rakt fram genom att man har en mer riktningsstabil kajak.

  Jag tycker (ibland i alla fall) att jag har en någorlunda hyfsad roll, men i lördags fick jag simma 😀 Inte för att det är direkt svårare att rolla i vågor/sjö, men det är lättare att bli stressad när man inte är beredd på att vurpa och när man åkt upp-och-ned eller sidledes ett tag.

  Och det går att börja varsomhelst där man kan hitta lagom stora vågor. Och vad som är ”riktig” surf varierar nog kraftigt från person till person, nån tycker halvmetersvågor räcker, men frågar man nån surfskipaddlare från sydafrika så tycker de säkert allt under 4 meter är för litet…

  Kända surfställen är t.ex. Apelviken vid Varberg, Mellbystrand i södra Halland samt Torö nedanför Stockholm. Och utanför Orust finns Vallerösundet.

  Magnus: bara att ta ledigt torsdag-måndag alla helger i september nästa år så blir det nog rätt 😉

  Svara
 6. Hallå!

  Tack för en mycket trevlig helg. Jag åker gärna med igen men stannar gärna längre. Pia, tack för lånet av kajak. Erik, tack för lånet av hjälm.

  /ps

  Svara
 7. Jo, det är rätt. Vi provade utan fenor. Underlättade att svänga runt, men svårare att hålla kurs sen.
  De skulle nog suttit kvar.
  Får ju prova lite.

  Svara
 8. Halloj
  Härliga bilder! Snygg färg du har på din surflåda Erik!! Jag får sikta på att följa med nästa år. Det bör innebära ytterligare uttökning av flottan, härligt!!!

  Varma hälsningar Timo

  Svara
 9. Tjing!

  Bra jobbat med fina bilder!
  En annan har ju inte ens tankat ut bilderna ur kamerorna än….
  JA! – En hel vecka nästa år?

  Svara
 10. Tjo! Bor Utanför Hässleholm i Skåne.Vill tillägga ett riktigt bra surfställe som jag och min kompisar brukar hålla till på (använder f.ö. Freestylekajaker mestadels) Kåseberga, det är ett utmärkt ställe i många avseende! OM det är nån som har tänkar på att dra ner dit får ni gärna höra av er så kan jag haka på. kanske kan vara till någon hjälp då jag surfat ganska mkt den här sommaren. j.ohrling@hotmail.com

  Svara
 11. SV vindar är bäst. Vi brukar mestadels hålla till precis öst om hamnen utanför vågbrytaren. De bästa förhållandena är dock när det blåser som fan på morgonen och sen lugnar ner sig till strax efter lunch, Då blir det fina vågor och man slipper driva så långt pga vindeffekten. Om ma vill slippa konkurrera med brädsurfare kan man dra sig ytterligare en bit österut strax innan Löderup. Imorgon ser det ut att bli bra väder och vi kommer förmodligen åka ner dit. Är det någon som är sugen på att följa med så hör av er, Jag har förmodligen plats i bilen och kanske en kajak att låna ut:D

  Svara
 12. Hej Erik.
  Fick tips om lite sköna bilder av Micke, och må jag säga… det ser ju rigtigt ”nice” ut. Blev väl lite avis när jag tänkte på att jag själv endast kommit ut 4 ggr på havet pga tillbyggnader å annat strunt såsom jobb! Förvisso ser det ut att vara lite för mycket ”whitewater” för min smak, men jag har gärna 12-14 m/s som fyller seglet. BTW, så har jag precis avslutat projekterings och planeringsfasen för bygget av min 6-meters ensamseglare. har inte hemsidan uppe ännu, men den kommer med dokumentation senare på http://www.gaarde.se. Ha det bäst, å hälsa Pia. / Jeppe

  Svara

Lämna ett svar