Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stugbilsåret 2016

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Winzent som badhytt :)
Winzent som badhytt 🙂
Frukosthäng med horisontvy på Lofoten
Frukosthäng med horisontvy på Lofoten

Året som gick var vårt första som husbilsåkare, eller stugbilsåkare som vi själva tycker låter mysigare. Vi köpte stugbilen i maj och använde den inte jättemycket under sommaren men kom igång under hösten. Tror vi fick ihop ett 30-tal nätter och det är väl i och för sig under skamgränsen men vi ger det godkänt för att vara första säsongen 😉 Prylarna man har vill man använda annars känns det meningslöst tycker vi.

Hur har vi använt stugbilen då?

Utflyktsbil
Så har ha vi använt den mest, dra iväg på utflykt nånstans för att se och upptäcka nya ställen. Mest korta rundor för att få en natt vid en sjö, vid en horisont, i en skog osv. En lite längre till Höga Kusten & Lofoten. Smidigt sätt att resa och vara i väg på när man har alla kul saker med sig; kajaker, cyklar, tält, vandringsgrejer och kan göra roliga utflykter och aktiviteter längs med vägen.

Mobilt omklädningsrum
När vi har velat lufsa, springa eller cykla mtb nån annanstans än precis hemomkring tar vi då och då stugbilen med som omklädningsrum. Gött att kunna gå in och byta om, duscha och göra sig en kopp kaffe om det är lite ruggigare utomhus och/eller om man råkat bli tokigt svettig.

Mobilt lunchhak
När vi velat luncha med annan vy än hemomkring och inser att de restauranger som finns har för dålig utsikt 😉 och vi är för bekväma för att laga mat ute på friluftsköket. Skönt att kunna laga och diska samt käka inne i värmen och ändå vara nästan ute. Dessutom får man den mat man vill ha.

Mobila kontoret
Precis som det är fint att kunna luncha var man vill är det ju gött att kunna jobba eller bara surfa var man vill. Bara att parkera och dra fram datorn och sätt igång. Slipper leta efter cafe, fik, restaurang eller annat hak där man kan sitta. i Stugbilen har man ju oftast lugn och ro. Härarbeta helt enkelt, https://www.kajak.nu/2009/11/hararbeta-av-teo-haren/

Mobilt gästrum
Smidigt när man hälsar på släkt och vänner. Man kan alltid bo ”hemma” och tar ingen plats (förutom på gatan/parkeringen).

Framöver då?
Har inte planerat så mycket men tror/hoppas på nån eller några 1-2-3-veckorsturer, troligtvis norrut, norge lockar både i söder och norr, men kanske även gotland och öland kanske en på vårkanten och en på höstkanten. Sommartid håller vi nog på med annat, känns inget för oss att trängas när alla andra är ute och trängs på campingar, vägar och ställplatser. Sen gärna lite 3-4-dagarsturer i södra sverige; skåne, blekinge, småland, västkusten m.m. Just nu funderar vi på vinterdäck och vintertäcke för lite mer svalare turer. Vi kommer nog inte åka till fjällen/norrland vintertid men kanske några dagar kring nån sydlig skidbacke eller skidspår.

Härarbete, arbeta här där man är. Supersmidigt i husbil
Härarbete, arbeta här där man är. Supersmidigt i husbil
På väg längs med Vättern
På väg längs med Vättern
Winzent uppe i skogskanten
Winzent uppe i skogskanten i Bodafors
Vid Hjörneredssjön i södra Halland
Vid Hjörneredssjön i södra Halland

Lämna ett svar