Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Strömavbrott – enkelt sätt att spara pengar på

EON trappa för avbrottsersättning
EON trappa för avbrottsersättning

När stormen Simone slog till över södra sverige för ett par veckor sedan var det en hel del som fick strömavbrott. En del bara korta stunder medan andra längre tid. För egen del blev det cirka 3 dygn och det är ju ett tag.

Men det fungerar faktiskt riktigt bra för vår del. Visst blir man lite avskuren när man inte kan använda internet som vanligt men annars fungerar det fint. När nästan ett dygn gått lånade vi ett elverk och körde det ett par timmar på kyl och frys (och ADSL-modemet…). Värmen är inga problem då vi både har kakelugn och köksspis och några friluftskök. Vatten tog med hem från stan. Vi har egen brunn som vi skulle kunna hinka upp vatten ur, men när man ändå far iväg kan man lika gärna fylla några dunkar.

Det optimala hade varit strömavbrott på cirka 15 timmar en gång i månaden, då hade man haft den fasta elkostnaden gratis! Dessutom spara man in några kWh el när det inte kommer några strömmingar ur hålen i väggen 🙂 Och på 12-15 timmar hinner varken kyl eller frys tina så det är nån fara.

Mer strömavbrott då och då helt enkelt!

Mer om ersättning kan man läsa om på Ellagen, http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19970857.htm

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar