Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stora boken om Långfärdsskridsko – av Mårten Ajne och Henrik Trygg

Stora boken om Långfärdsskridsko
Stora boken om Långfärdsskridsko

Alldeles färsk bok från Calazos bokverkstad, boken kom ut strax innan jul och hamnade säkert i en hel del paket. För några år sedan kom Vintervatten som är en riktigt fin inspirationsbok inom långfärdsskridsko. Författarna till den, Mårten Ajne & Henrik Trygg har samarbetat igen och ligger bakom Stora boken om Långfärdsskridsko med undertiteln ”Isbedömning, säkerhet och åkteknik”.

Känns som en riktigt genomarbetad bok med mycket fina bilder och bra texter. Här finns nog mycket att lära både för nybörjaren och de som hållt på med långfärdsskridsko ett tag.

Boken är indelad i följande kapitel: Islära, Isbedömning, Hitta is, Utfärder, Åkteknik, Utustning, Genom isen.

Jag är långt ifrån någon skridskonörd men blir mycket inspierad av dessa två skridskoböcker. Kul! Kanske kan ha lite nytta av de där hårda vattnet ändå 🙂

Kolla efter boken hos Amazon

www.calazo.se

Så här skriver Calazo själva om boken:

Det här är den mest omfattande boken om skridskoåkning och isbedömning som någonsin givits ut i Sverige. Författaren Mårten Ajne har över 30 års erfarenhet av svenska och utländska naturisar och spenderar 40–50 dagar om året på skridskor, inte sällan som ledare eller israpportör för SSSK (Stockholms skridskoseglarklubb)

Boken erbjuder både enkla, beprövade tumregler och avancerade fördjupningar.

Mårten Ajne Mårten debuterade som författare med den storslagna fotoboken Vintervatten (Calazo 2010). Här presenterar han sina omfattande kunskaper om isar och skridskoåkning, med förhoppningen att bidra till att ge läsaren mer njutbara turer och åka med större säkerhet.

Henrik Trygg är en av landets bästa outdoorfotografer och har åkt skridskor med kameran i handen sedan början av nittiotalet.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar