Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2023

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Mycket folk redan på torsdagen

Vi svängde in på Stocken camping vid 15-snåret på torsdagen. Kändes som ganska mycket paddlare på plats och mer fylldes på. Lite senare på kvällningen sa vi att det kändes som en fredagskväll. Vi spanade efter en rimligt torr tältplats, senaste gångerna som vi varit på Stockenträffen har vi använt plåttältet Winzent men nu blev det att ligga på marken igen, inuti Nallo 3 GT 😉 Lite tjöt & snack gjorde att torsdagen gick, vi hade väl tänkt tanken på att paddla men det behöver man ju inte göra bara för att man är på kajakträff! Lite bad vid badplatsen, lite promenader, kajakspan, tjöt osv så somnade vi så småningom sött.

Fredag runt Hermanö

I vanlig ordning var det ingen racerfart för vår del men så småningom paddlade vi ut från campingen tillsammans med Toni från Ängelholm och Ulla från Göteborg. Paddlade ut till Hermanö, där var det i princip tomt i champagneviken. Ostliga vindar gav snålt med vågor. Perfekt för utsidan så vi snirklade runt därute, hittade en kanonfin lunchspot med goa klippor och bra bad för lite häng. Så småningom vidare norrut och mer smala roliga passager. Länge sedan vi snirklade på Hermanös utsida. Genom Gullholmen och iland för fika men det var väl svalt i den svaga vinden så vi drog vidare och hittade en läig strand på Krokön/Lavön. Lite duggregn på vägen tillbaka, tillräckligt lite för att vi inte skulle få tummarna loss för tarpen när vi kom tillbaka. Efter lite 25årsbubbel och tal på berget blev det mat borta på restaurangen och sen häng kring tälten innan vi somnade sött.

Lördag runt Vallerö

På lördagen kom vi iväg ännu senare. Tillsammans med Jens Marklund och James från Kajaktiv. Kul att träffa på de rävarna, var länge sen vi sågs och ännu längre sen vi paddlade en sväng ihop. Blev en tur genom Vallerösundet sen in mellan Tornö och Vallerö och iland på södra Vallerö sen vidare upp till Hermanö och champagneviken. Mer folk där denna dagen men gott om plats. Inga vågor denna dag heller. Sen in till Stocken igen. Mer tjöt, bad, häng och lite mer folk på restaurangen. Bildvisning och filmvisning. Lite senare kväll men ändå lugnt när vi landade under täckena (tog med hemmatäckena såklart, åker man bil så 🙂 )

25-års jubileum

Stockenträffen firade 25år eller i alla fall 25 gånger. Imponerande. För egen del har vi bara varit på 19 (första 1999), kanske över en skamgräns iochförsig men 20 hade ju varit mer lagom 🙂 Bubbelmingel på berget var supertrevligt. Det kan gott bli en tradition varje år 🙂 Chips och gottis under bildvisningen på lördagskvällen, lite utlottning av Tjörn Kajakklubb merchandise bjöds det också på.

Grupppaddlingar

Tjörns kajaklubb höll som vanligt en hög med grupppaddlingar. Ingen aning om hur många men de brukar locka mycket folk. Det paddlades vilse, till Måseskär, Islandsberg, Hermanö, Käringön med mera. Hörde snack om singelpaddlingar, matpaddlingar med mera och såklart massa mindre grupper, solopaddlingar osv. Ett kanonbra sätt att få fler att uppleva skärgårdens fina platser och för nya och gamla att träffa nya (och gamla) bekantskaper.

Utställare

Även i år var det lite utställare på plats, Petrus kajak, Struer, Melker, Plums och Kajaksidan samt nån fiskekajak. Björn Thomasson höll som vanligt kurser i grönlandspaddeltokeri 😉 och Insikt Ute höll en EPP-kurs. Kul att det kommer lite utställare men synd att det skulle dröja 20+ år 🙂 men många ville nog inte stötta en konkurrent medan det var Orust Kajak som arrangerade.

Gott om sötvatten på söndagen

Det kom några stänk under helgen men inte mycket tors-lördag. Det var dock regn i prognosen för natten mellan lördag & söndag. Det regnade på rätt bra. Vi vaknade till några gånger och det lät som om det kom ordentligt med vatten. När vi spanade ut kring sjusnåret såg vi att det kommit mycket vatten. Vi klarade oss bra men andra hade vatten överallt och fick mycket att torka. Några hade packat ihop och kört iväg under natten. Det har varit översvämmade tält på Stockenträffen tidigare men det var nog 20-talet år sedan som vi upplevde det senast.

Bra väder och bra arrangemang

Årets träff bjöd på bra väder (förutom söndagsnattens skyfall) för de flesta. Svaga vindar och lagom soligt och varmt 🙂 Vågfantomerna tyckte det var lite lite vågor men tror nog de var rätt nöjda ändå. Stockenträffen som arrangemang är som vanligt kanon. En go mix av en bra plats, bra folk, bra omgivningar och lagom mycket schema. Kändes som skapligt med paddlare på plats men svårt att jämföra. Att campingen är full kan bero på fler och större boenden än fler paddlare! Skön stämning också, alla får vara med. Några paddlade en rackarns massa, några paddlade inte alls och så mängder av varianter däremellan. Stockens camping är bra, rent och välskött, ordning och reda. Restaurangen är bra, god mat snabbt och smidigt och fin vy.

Nästa år är det Stockenträff lite senare, 29 augusti till 1 september. Andra träffar och mässor 2024 finns här.

Lämna ett svar