Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2016

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Lite skum och skrynklor utanför champagneviken
Lite skum och skrynklor utanför champagneviken
Gott om kajakister
Gott om kajakister

Förra helgen var det dags för Stockenträffen. Vi, eller i alla fall jag, hoppades på finväder och oskrynkligt vatten. Det såg så ut ett tag men ju närmare det kom desto blåsigare såg det ut. Nåja, lite landhäng med öl&tjöt kan man ju klara av så vi drällde ditåt.

Landade på en ganska blåsig Stocken camping, upp med tältet i lä av bilen sen lite mat och tjöt och sen fortsatte det så bland tält, på restaurangen osv. Vi fick in ett gött bad oxå innan det mörknade, det var ombyte på stranden med blästringsinslag 🙂 Som vanligt ångrar man aldrig ett dopp och nu är vi nog snart över 125 baddagar i rad, det är kanske över skamgränsen 🙂 Träffade både pålandfolk och paddlare. Ute kring Vallerö och Hermanö hade det varit skapligt skynkligt vatten verkade det som så vågfantomerna och hjälmnördarna var nöjda. Kändes som ganska mycket folk på campingen och då inte bara paddlare utan det var ovanligt välpåfyllt med andra tält, husbilar och husvagnar.

Somnade inte så himla sent, in med öronpropparna så gick det finfint att sova trots tältfladder och snarkningar.

Frukost blev det i solen med sällskap av Ralf V med flera. Framåt tiotiden började en hel del samla ihop sig och Tjörn Kajakklubb samlade ihop ett femtiotal personer för grupptur. Gött initiativ som lockar många och ger nya en möjlighet att komma in i gemenskapen som annars kan vara lite svårgenomtränglig. Tjörns kajakklubb har tagit på sig arrangörsskapet för Stockenträffen. Tokbra att nån gör något och arrangerar litegrann aktiviteter i alla fall.

Frej på väg mot Hermanö och Vallerö
Frej på väg mot Hermanö och Vallerö

Så småningom tunnade det ut, Pia stack ut och paddlade Frej som Björn Thomasson och Petrus Kajak hade med sig. Vi har varit sugna på den ett tag och nu när den finns färdigbyggd känns det klart lockande. Jag promenixade runt i omgivningarna, badade lite och tjötade runt. Blev en kort provpaddling för mig när det mojnade lite på lördagen. Pia tog en lite längre tur till Hermanö och Vallerö och nosade på skum och skummisar. Känns som en mycket trevlig kajak, stabil och trygg och samtidigt väldigt lättmanövrerad och lättsvängd. Dessutom inte tokigt lång som en del är. Lätta var de oxå, klart kajaksugna. Blev även lite sugna på Petrus byggkurser där man under en dryg vecka bygger sig en plywoodfrej.

Mer bad såklart och sen middag på restaurangen. Det anordnades lite bildvisning oxå, den missade vi men det är ju alltid skoj med bilder. Framåt senkvällningen eller kanske tidig natt blev det mareldsbad borta i badviken. Inte supermycket mareld men det är ändå fantastiskt när det glittrar om hela kroppen. Klart häftigt. Inte så trångt varken på land eller i vattnet då heller.

Kul att Stockenträffen lever vidare och lockar allt från rena nybörjare, vågfantomer, folk som inte lämnar stranden utan hjälmen på osv 🙂 Nånstans lite drygt 100 paddlare fanns nog på plats och det är inte så illa. Sveriges största kajakevenemang nu igen när de andra lagt ner och/eller tröttnat. Inte så konstigt egentligen, vattnet kring Stocken är riktigt bra för alla nivåer och dessutom är det ju smidigt att bo på camping med butik, restaurang, wc, duschar osv 🙂

Förutom att vi paddlade ovanligt lite tog vi även ovanligt lite bilder 🙂

Gott väder och inga mygg
Gott väder och inga mygg
Snart paddling
Snart paddling
Folkfullt på campingen
Folkfullt på campingen
Blommar i skärgården
Blommar i skärgården
inte fullt än
inte fullt än
Ljungen blommar vackert i Augusti
Ljungen blommar vackert i Augusti

Lämna ett svar