Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2002

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

21-25/8, 2002

Jag och Pia anlände Stockens camping på Orust vid lunchtid på onsdagen den 21 augusti. Vi pratade lite med Orust Kajak och provpaddlade några av deras kajaker. Vi är förvisso mycket nöjda med våra NorthShore Buccaneer, men det finns ju säkerligen andra som också är bra och kanske t.o.m. bättre! 😉 Dessutom så finns det ju inget som säger att man bara ska ha en (1) kajak!.
När vi provat och tjatat färdigt paddlade vi ut mot Härmanö och sedan mot Vallerö, vi slog läger på en mycket fin plats på Vallerös allra sydligaste spets. Lägerplatsen bjöd på fin utsikt ut mot Väster och även mot öster och Käringön.

På torsdagen paddlade vi söderut på insidan av Tornö, mellan Tornö och Vedholmen och sen mot Måseskär, vi såg flertalet sälar utanför Fågelskär. På Måseskär läste vi om fyrens historia och var även uppe i fyren och kollade på utsikten, intressant och spännande!
Från Måseskär paddlade vi norrut på insidan av Fågelskär och Vedholmen och gick sen på utsidan av Tornö och Vallerö, vi lunchade och badade på Vallerös nordspets.
På utsidan av Härmanö var det spegelblankt och vi hittade många trånga och roliga passager att snirkla oss igenom.
Vi slog nattläger på St Risholmen.
På fredagen satt vi länge på klipporna och åt frukost och läste böcker innan vi kom iväg. Vi paddlade ner till Stocken där det redan hade samlats en del folk inför Stockenträffen.

Bilar med kajaker kom rullande in under hela eftermiddagen och ”kajakparkeringen” vid vattnet började se riktigt imponerande ut. När Magnus Henriksson och Thomas Merlöv från helsingborg anlände tog vi en kort tur runt Råön, Jag & Pia provade en Northshore Mistral som vi blev mycket förtjusta i, Magnus provade en Foster/Rowe Shadow. När vi kom tillbaka till Stocken köpte Magnus Shadowen så numera är han lycklig kajakägare!

Stockenträffen blev en mycket trevlig tillställning med cirka 140 deltagare. Det var inget spikat program förutom certifieringsturer, föreläsning av Magnus Fischer och gemensam grillfest på lördagskvällen. I övrigt var det upp till var och en att hitta på vad man ville, umgås med folk, prova kajaker osv. Det fanns många olika kajaker, paddlar och annan utrustning att kika på och många kajakister att diskutera alltfrån matlagning, kajakbygge, lucktätningar, kajakkonstruktion, kajakdesign, paddlar med mera. Kul att träffa Karin Mentzing och Hans Friedel med flera.

På lördagen paddlade vi en sväng tillsammans med några från bl.a. Malmö Kanotklubb och Karlshamn ner mot Tornö där vi badade och sedan lunchade vi på Härmanö. Väl tillbaka till Stocken var det dags för ny provpaddling; denna gången blev det en Valley Pintail som fanns till salu, jag trivdes bra i den; den var otroligt lättmanövrerad. Tyvärr satt Pia väldigt dåligt i den så det blev inget köp, annars var den tänkt som en extrakajak som vi både kunde använda. På kvällen kom det en regnskur lagom till vi skulle grilla, men alla fick nog mat ändå.

På söndagen tog vi en tur runt Härmanö med bad på utsidan.

Förhoppningsvis blir Stockenträffen en tradition och förhoppningsvis tar även nån annan upp idén; det finns säkerligen utrymme för fler än en stor kajakträff om året i sverige.

Lämna ett svar