Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Steve Jobs – en biografi om Apples grundare

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Steve Jobs biografi
Steve Jobs biografi

Den här biografin kom strax efter att Steve Jobs drog vidare den 5 oktober, vilket var strax efter att iPhone 4S lanserats. Walter Isaacson har skrivit den efter mängder av intervjuer med Steve Jobs och massa andra personer som levt, haft kontakt med och/eller jobbat med Steve Jobs genom åren.

Boken känns hyfsat ärlig och inte så tillrättalagd som man kunnat ana när man i boken läser om vilket kontrollbehov Steve Jobs verkar ha haft, i alla fall när det gäller Apple, Next, Pixar och annat som han varit verksam inom har han varit med och petat i det mesta på alla nivåer. När vi sett hans presentationer har han ju sett skapligt städad ut, men från början var tydligen både han och medgrundaren Wozniak riktiga hippies och Steve Jobs tydligen även haft en del udda matvanor, bland annat försökte han bota sin egen cancer genom att ändra kosten vilket gick sådär.

Intressant som tusan i alla fall att läsa om hela resan, en hel det bråk med konkurrenter, rivaler, kollegor och andra runtomkring honom, hur han blev av med Apple som han en gång startade och sedan kom tillbaka rätt många år senare och vände ett företag som var rätt illa nedgånget till att bli en riktigt stor succé.

Jag gillar ju Apple och har varit Appleanvändare sen 1990 ungefär och nu finns iPhone, Ipad, ipod shuffle, Macbook Air, Macbook Pro samt diverse tillbehör så som Airport Extreme och Airport Express i hemmet. Men boken är klart läsvärd för de flesta skulle jag tro, inte bara fruktnördar. Det är en imponerande resa från ett litet garageföretag, som startades i mitten av 70-talet under rätt så flummiga förhållanden, till ett av världen högst värderade företag och som på vägen haft stort inflytande på både persondatormarknaden, musikmarknaden och nu på senare tid telefon- och läsplattemarknaden.

Ska bli spännande att följa utvecklingen för Apple framöver nu när inte Steve Jobs är med och drar i spakarna.

Och boken kan köpas överallt och finns både på utrikiska och svenska, som cd-bok och som e-bok.

Jag köpte min på papper/gammelmedia med en gång den fanns tillgänglig, men sen blev det så att jag läste merparten av boken på min telefon, smidigt med e-böcker! 🙂

Recension hos SVD – Osminkat porträtt av omöjlige Jobs.

Tydligen är boken redan nu en av årets mest sålda böcker; MacWorld & TheBookSeller.

Favoriter inom böcker, filmer och media finns här.

Köp boken om Steve Jobs hos Adlibris

Lämna ett svar