Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stefans Lilla Gröna

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

En handbok i utanförskap
av: Stefan Sundström och Jeanette Andersson
ISBN: 978-91-85949-12-0

Stefans lilla gröna

Stefan Sundström är från början artist. Rock, punk och visor finns på repertoaren. Medverkar i radioprogrammet Kossornas Planet där han gör en ny signaturmelodi till varje program. Kan rekommenderas att lyssna på.
En och annan film har det oxå blivit. Och två andra böcker. Mångsysslare med andra ord.

Jag blir väldigt inspirerad av att läsa om Stefan Sundströms sätt att se på världen och försök att göra det bästa av situationen när det gäller mat och framförallt egenodlad mat. Han berättar om sin inställning till kött, snus, äpple, fisk, grödor mm.
I boken finns det tips på lite olika sätt att ta tillvara på äpplen tex. Eller skrotfisken mört, som de flesta ger till katten, men Stefan gör surmört av det. Ungefär som surströmming fast på mört. Dessutom är det kompostering som gäller, det är lösningen på problemen. Kompostering is da shit 😉

Boken är tryckt på ett matt, kraftigt papper. Bilderna, som är ganska många, är väldigt fina och en hel del i stort format. Fotograferade av Jeanette Andersson. Lite nationalromantiskt, blandat i färg och svartvitt. Nytt och gammalt. Vackra bilder.
Texterna är lite som Stefan Sundströms musik, rakt och naturligt. Inte så perfekt, utan mer som ett samtal, eller monolog kanske. Lättläst, lättbegripligt och grymt inspirerande. Jag blev klart sugen på mer odlingar och såklart mer utetid. Fin bok som rekommenderas!

Sök efter Stefans Sundströms böcker hos Amazon

Stefans Lilla Gröna
Stefans Lilla Gröna

Lämna ett svar