Starta företag – vad kostar det?

Vad kostar det att starta eget företag?

Det verkar vara en ständigt återkommande fråga. En del verkar tror det kostar massor av slantar.

Att starta en enskild firma eller Handelsbolag kostar ingenting. För att starta ett aktiebolag behövs ett aktiekapital på 50000 kronor. Aktiekapitalet försvinner ju inte utan kan användas i bolaget. Inga stora kostnader för själva bolagstartandet alltså.

Sen kan man såklart välja att tro sig behöva en himla massa prylar när/innan man startat men det är ju en helt annan sak.

Många typer av företagande handlar om att sälja sin egen tid. För det behöver man inga prylar. Beroende på vad som ska göras med tiden kan viss utrustning såklart behövas men väldigt mycket går att hyra idag och det kommer nog bli mer och mer framöver.

Det är dock lätt att tänka att jag behöver ha alla prylar själv och helst av värsta sorten. Klart jag behöver värsta datorn jag ska ju kanske redigera superhögupplöst film och bild. Kanske räcker med lilla klena datorn (som kanske redan finns i din ägo) till att börja med, till att börja med gör det nog inget om det går lite långsamt.

Egen skrivare måste man ha? Näe, för det första skrivs det ut mindre och mindre på de flesta arbetsplatser och ofta kan man skriva ut på något bibliotek eller andra ställen för ganska små slantar.

Väx långsamt och anpassa kostnaderna därefter så går det finfint och superkul.

För mer info slå en kik på https://www.verksamt.se/

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera