Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Staden vid havet

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Tore Hagman har varit med i den svenska naturfotosvängen länge och har bland annat gjort sig känd för sina fantastiska landskapsbilder av det svenska kulturlandskapet. Och han är väldigt duktig i mina ögon.

Staden vid Havet

Bilderna i boken Staden vid havet är inte några landskapsbilder i alla fall inte landskap i den vanliga bemärkelsen, här är det stadslandskapet som fastnat på Tores bilder. Och det är inget snack; Tore gör detta väldigt bra också.

Texterna i boken är skrivna av Kristian Wedel, till vardags skribent  på GP. Att det blev just han som skrivit texterna var en slump, men det visade sig vara en väldigt lyckosam sådan; texterna är mycket bra. Berättande texter med historia i dåtid och nutid, om de olika stadsdelarna (landskapen), och självklart folket. Folket med dragning mot vattnet som hela tiden finns där, i form av kanal, älv eller hav. För mat, avkoppling eller äventyr.

Vi har snackat lite om att flytta till Göteborg, och inte blev vi mindre sugna efter att ha läst denna boken (trots att det är snålt med skärgårdsbilder…) Rekommenderas!

Boken är utgiven av Max Ström som tidigare givit ut mängder av finfina böcker

Finns t.ex. hos Adlibris

0 svar på ”Staden vid havet”

Lämna ett svar