Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Köp den största!

Ju större desto bättre!

Precis som ”den som har flest prylar när hen dör vinner” finns det de som tycker att ska man ändå köpa husbil, eller hus för den delen, är det lika bra att köpa jättestor.

  • Ganska konstigt, de flesta är väl ändå medvetna om att i nästan alla fall är det bättre med mindre eller i alla fall inte större än nödvändigt?
  • Mindre hus – kostar mindre, mindre att städa, mindre att underhålla, mindre att värma upp osv.
  • Mindre bil – kostar mindre, drar mindre bränsle, mindre att tvätta, lättare att parkera osv.
  • Mindre och färre prylar – mindre att förvara, mindre att använda, mindre att hålla reda på överlag
  • Mindre husbil – drar mindre, lättare att parkera, lättare att ta sig fram på små vägar och på små vägar, kostar mindre osv
  • Lätt att se ett mönster? 🙂

Vår lilla Winzent är 565 lång och på de flesta ställen/utflykter som vi varit på hade det fungerat med 2-3 meter längre bil utan problem och även bredare. Fast de tillfällen när vi kört in på riktigt smala vägar där sidorna blivit skrapade hade vi definitiv inte velat haft en bil som var 30cm bredare eller en längre som vi inte kunnat vända med på småvägarna eller haft svårt att parkera och/eller köra in i städer med. Nu kör de flesta på breda asfaltsvägar och bor på stora grus- eller asfaltsplaner så för de flesta är det inga problem med långt och brett men väl värt att tänka på om du/ni vill ut på lite mer roliga och fina (med våra mått mätt) ställen.

Plåtisar finns numera normalt i fyra längder, 5, 5.4, 6 och 6.4 meter där de vanligaste längderna är de tre längre alltså 540, 599 och 636cm. En del tycker att plåtisar ändå är så små att det är lika bra att köpa den största… Så får man tycka men som vi ödmjukt brukar säga: det är fel 🙂

Störst skillnad är det nog storleksmässigt med husbil och andra fordon när det ska parkeras i städer. Där kan vår vara lite tajt att få runt och få på plats, vi tycker det är stor skillnad mot vår vanliga bil som är en meter kortare ungefär. Vår nuvarande vanliga bil är cirka 1m längre än en pyttebil vi haft tidigare och där är det såklart oxå skillnad.

Jo, storleken har alltså betydelse. Längre och bredare ger självklart mer plats men det tar också mer plats 🙂 En sak som många inte verkar fundera på är att på en längre bil ökar även vikten och då minska lastvikten, alltså det man ska ha med sig. 

Oavsett om du vill ha en stor eller liten så fundera på hur den troligtvis kommer att användas och köp efter det.

På en rymlig parkering spelar storleken ingen större roll
På en rymlig parkering spelar storleken ingen större roll
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

1 svar på ”Storleken spelar ingen roll?”

Kommentera