Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Spara pengar är som att banta?!

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Dividend Mantra publiverade inlägget Saving Money Is Like Losing Weight i natt och det är faktiskt riktigt bra.

Många saker i livet är lättare att säga än att göra som bekant. Och det gäller även när det gäller att spara pengar.

Men som när det gäller bantning, träning och spara pengar måste man ta tag i det för att det ska hända nåt. Du kommer troligtvis inte få ihop någon förmögenhet eller ens sparkapital om du inte börjar spara. Visst kan man vinna på lotto eller få en rejäl slant av släktingar, men det är kanske inte så troligt?!

Likaså gäller träning; för att komma i form måste du börja träna och likaså viktnedgång, det finns inga mirakelkurer. För att gå ner i vikt måste man göra av med mindre än man stoppar i sig. Punkt.

Och visst kan man spara ihop en rejäl hög genom att dra ned på småsaker, klippa kuponger och släcka 12W lampan en kvart om dagen.
Men för att det ska hända något lite snabbre behövs rejälare krafttag; se över de stora kostnaderna, det är oftast där det finns mest att spara. Boende, bilar, mat är nog bland de största fr de flesta.
NU har ju Dividend Mantra som mål att bli ekonomiskt oberoende inom ganska kort tid och då får man såklart ta till lite extra rejäla tag. Men oavsett om man planerar att lönarbete resten av livet så är ju en rejäl buffert inte alls fel.

Börja där!

Så börja spara med en gång och träna också när du ändå är igång! Och varför inte banta bort ett par kilo när man ändå är i farten? 😉

Dividend Mantra: Saving Money Is Like Losing Weight.

Lämna ett svar