Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om man vill spara pengar så är det kanon om man kan spara på alla fronter. Många bäckar små blir som bekant till en hel å, ja kanske till och med en stor sjö eller ett stort hav.

Men ofta, eller i alla fall till att börja med har man inte total koll på alla utgifter.

Var ska/bör/kan man då börja?

Vill du ha resultat snabbt? Och det klart du vill, det är roligare om det händer något med en gång.

Kolla upp det, var och till vad det går mest slantar och börja där. Oftast klart enklast att skära bland det som kostar mest.

Jag tycker man upplever det ofta bland vänner, kollegor och släkt att många gnäller och lägger massa tid på att hitta lägsta priset på alla möjliga konstiga saker som spelar tokigt liten roll på det stora hela och inte ger alls mycket totalbesparing i slutändan. Visst är alla sparade slantar viktiga, men varför inte börja där det märks mest?

Strålande exempel är att många lägger tid/ork på att spara några tior per månad på sitt bredbandsabbonemang, försäkring, tevekanaler, jackan som håller i tio år osv…

Samtidigt lägger samma person/personer ut allt från 50 till ett par hundra kronor per dag på att ta en eller ett par espresso eller kaffe latte, fika ute, lunch ute, mat ute, kläder som inte används osv… Där är ju ett strålande exempel på att sila mygg och svälja elefanter?

För att inte snacka om all skräpmat som många trycker i sig, allt från frysta färdigrätter till McDonalds och annat som mest är dyrt och ofräscht.

Tänk till före istället!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera