Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sovsäckslakan

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Sovsäckslakan är gött att använda, det ger både skydd för säcken och ger lite isolerande effekt. Vi använder i princip alltid sovsäckslakan i våra sovsäckar. Dels är det ett skönt material och dels skyddar det säcken mot svett, salt, smuts m.m. 

Vi har haft lite blandade sovsäckslakan genom åren men de senaste tio-femton åren har vi använt sidenlakan från Cocoon. Lakan i siden som både är sköna och dessutom tar superliten plats och knappt väger nåt. Ska lakanet användas enbart i sovsäck verkar de flesta gilla de mumieformade/kroppsformade bäst men de rektangulära fungerar också finfint och kanske är att föredra i vanlig säng, vid användning av quilt eller om man använder säcken enbart som täcke

Är det varmt ute räcker det med endast sovsäckslakan men ofta är det skönt att i alla fall delvis ha sovsäcken över sig tycker vi.

Ibland kan man lyckas snurra in sig i sovsäckslakanet om man snurrar och vrider på sig men oftast fungerar det alldeles utmärkt!

Ett lakan sägs göra några grader för komforttemperaturen dessutom. Kan göra att sommarsäcken fungerar även på vår/höst osv.

Spana efter sovsäckslakan hos Outnorth och hos Outdoorexperten

Lämna ett svar