Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Söndagseftermiddag på Hallands väderö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fin bokskog på Hallands väderö

Vi stack till Torekov. La i vid 14.30-tiden. Mailade ut på kajaktur igår, tänkte nån annan kanske var lite paddelsugen, men ingen nappade.

Paddlade medsols runt ön. Massor av säl i sälskyddet och på klipporna, förvånansvärt oskygga, de låg kvar länge och kom riktigt nära när de väl hoppade i vattnet. Kul! Vi var dock lite trötta i kropparna efter gårdagens hemmapysslande. Vi såg flera Tordmular på riktigt nära håll; de är helt orädda, flyttar sig makligt när det är risk att de får kajak eller paddel i huvudet 😉

tordmule
Snigelinvasion under ett par träd på Hallands väderö

Gick iland vid L Sandhamn. Sista turbåten från ön lämnade strax efter vi kom iland: så vi hade ön för oss själva, skönt. Gick en runda, ner till Kapellhamn och runt, fint på ön. Rätt lerigt på sina ställen, märks att det kommit lite fukt. Gott om orange/röda sniglar!!

Tillbaka vid kajakerna lagade vi mat, gott och med fin vy.

Vi såg lekande sälar, när vi så småningom paddlade tillbaka till Torekov. Trodde först det var nåt delfinaktigt med tanke på hur de uppförde sig med höga hopp och dyk. Har aldrig sett sälar bete sig så innan.
Landade i hamnen lagom till det blev mörkt. Gick en kort runda i Torekov oxå. Där är riktigt fint så här års; lugnt och skönt och lagom med folk.

Matlagning på Hallands väderö

Känns som om det finns många sämre sätt att tillbringa en söndagseftermiddag-kväll på. Söndagsmiddagen blev stekt laxfilé med tillbehör! Och jo, vi tände köket för matlagningen, trots att man inte får.

Clapotis, Erik och en nyfiken säl
torekovs_hamn

Ja, supergött som sagt. Och de här lite senare eftermiddags och kvällsturerna borde man såklart (oxå) göra fler av. Vi gjorde en liknande tur runt Hallands väderö i slutet av maj: en söndagskväll på Hallands väderö

9 svar på ”Söndagseftermiddag på Hallands väderö”

 1. Ja det ser ju riktigt härligt ut. synd att jag bangade för att det blir lite sent. Den usräkten håller inte fler gånger 🙂

  Jag är speciellt sugen att ta en prommenad på ön någon gång. Jag har varit runt den ganska många gånger men har aldrig gått längre upp än vad som är bekvämt för en fika.

  Kool snigel. Sådana borde du smuggla med dig hem till trädgården 😉

  Svara
 2. Ja, såna dåliga ursäkter håller inte!!

  Hallands väderö är en superfin ö även för promenader, jag tycker bästa tiden är nu och några veckor framöver samt i maj. Är finast färger dessa perioder och inte så mycket folk i övrigt. Är borta några helger framöver, men sen så…

  Och lite såna sniglar så slipper man lite rensande 😉

  Svara
 3. Alltid lika kul att titta på bilderna efter era upptåg i kajak (har nog läst och tittat på allt). Trevligt bild med sälen.

  Igår (efter ett minst sagt jobbigt paddelpass) slog det mig att jag inte läst om geocache-letande från kajak någonstans. Åtminstone jag skulle tycka det vore kul att leta upp gömmor med GPS sittande i kajak och meddela i loggen att jag varit där. Knappast en ny ide, men har inte läst om den ”på nätet” vad tycker ni garvade kajakister om tanken? Kanske dumt, om det stimulerar till flera solo paddlare och minskad säkerhet, å andra sidan kan man väl leta i grupp. Undervattenscache tar man upp med roll? 😀

  Svara
 4. Kul att du gillar våra bilder och upptåg.

  Klart det ska letas gömmor från kajak! Vi har letat upp några med kajak, senast i samband med Rävholmsträffen för några veckor sen, det är kul! Men vi har aldrig plockat någon sittande I kajaken.

  Undervattenscache har vi funderat på, men inte blivit färdiga till ännu.

  Svara
 5. Jag håller med Magnus H om att det ser härligt ut, om ni ger er iväg fler gånger med lite vandring är jag och min fru intresserad att följa med.

  Magnus N.

  Svara
 6. Ser härligt ut på Hallands väderö, har aldrig varit där. Angående tordmular; vi såg också flera stycken utanför Orust i helgen. Det är tydligen en smärre invasion utefter kusten som är ovanligt. Många är väldigt magra och utmattade och ornitologerna är bekymrade. Så jag hoppas nästan att jag inte får syn på så många fler. /Lena

  Svara
 7. Hallands väderö är superfint! Ni får hänga med en gång.
  Läste om det där med Tordmularna, låter inte bra.
  Så här skriver de i lokalblaskan härnere:

  Svara

Lämna ett svar