Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sol & värme på Ljungskär & Birkeskär

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Grymt fin kväll på Ljungskär
Grymt fin kväll på Ljungskär

I torsdags lyckades vi få tummarna loss för en utflykt till Listerby skärgård. Hemma i Knäckebröhult var det 15 grader när vi packade bilen, när vi parkerade i Kuggeboda var det 22 grader. Hade nog inte sett så mycket folk på badplatsen i Kuggeboda. Vi packade på parkeringen och bar ner kajakerna för att inte störa.

Kort & go paddling ut till Ljungskär där vi sett & hört att Lena, Gun & Gertrud från Helsingborg slagit upp sina tyghus. Länge sedan vi träffades så det blev en extra go kväll i trevligt sällskap och göttigt väder.

Likaså en god förmiddag innan de drog lite norrut och vi lite mer österut. Vi snirklade omkring lite och lunchbadhängde på Arpös östra sida men även på nordvästspetsen efter ett varv runt Slädö. Konstaterade att Ark56 fått dit en kajakbrygga på Vagnö och att det byggts ett dass på Slädös sydvästra del. Suveränt! Hinner hända mycket när man sitter i soffan och toksurfar 🙂

Så småningom landade vi på Birkeskär som vi aldrig bott på tidigare och kanske inte ens varit iland på. Trevlig liten örackare. Blev en go kväll till. Vaknade till rejäl dimma, mysigt. Morgondopp utan att se närmsta öarna och samma med frukost. Sedan lättade dimman litegrann men kom tillbaka och så där höll det på. Vi paddlade iväg, alltid mysigt med dimma, är som att paddla i en bubbla. Tog så småningom lunch på Eneholmen sydspets, blev bad och klipphäng i några timmar medan dimman snurrade omkring. Sedan sista biten in till Kuggeboda, där det var tokigt mycket mer folk än två dygn tidigare 🙂

En riktigt go liten runda. Gött att se Listerby skärgård igen, det var i februari förra året vi var där senast. Kul att träffa Helsingborgarna oxå och gött att bo på Ljungskär igen, det var ännu längre sen.

Lämna ett svar