Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sol & midsommarbad i Misterhult 2013

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Mannen extra upplyst strax innan midnatt
Mannen extra upplyst strax innan midnatt

Skåne och västkusten får absolut sämst väder i midsommar löd prognoserna inför midsommar. Och vi var ju ändå sugna på Misterhult så det gjorde inget. Hade inte varit där sen advent.

Riktigt fin kvälls/nattpaddling
Riktigt fin kvälls/nattpaddling

Tog det lugnt hemma så att den värsta trafiken fick lugna sig innan vi körde. Landade i Klintemåla vid 22.30. Gott om bilar på parkeringarna men inte riktigt knökfullt. Satt i kajakerna vid 22.50 och paddlade ut på alldeles platt vatten. Fortfarande bra med ljus, tog oss genom Älö bysund, försökte fotografera Mannen och sen vidare mot St Vippholmen, men finudden var upptagen! Upprörande 😉 Vi tog Karlskär istället, helt okej det med och tomt. Lite mat & slöande utanför tältet tills solen började färga himlen röd inför uppgång innan vi kröp ner i säckarna.

Vaknade till fin morgon så det blev lite bad, framåt lunch kom det en rejäl åskskur så då blev det tältkoma ett tag innan vi packade ihop framåt eftermiddagen och slöpaddlade ner mot Boskär. Tomt på nordostudden, där har vi aldrig bott tidigare. Lite skum runt hörnet men skyddat i norrviken. Vilken udde! Vi har gått förbi och paddlat förbi men aldrig bott där, förra året var vi iland och spanade en sväng och kom på att det var ju klart slarvigt med en så fin otältad (för oss) udde.

Blomsterpyntat tält
Blomsterpyntat tält
Pia på väg mot Boskär
Pia på väg mot Boskär
Ibland är minisundet paddelbart
Ibland är minisundet paddelbart
Skönt kvällsljus
Skönt kvällsljus

Go eftermiddag och kväll med klippdräll och övarv till fots. Hela ön var tom vilket var lite oväntat en helg när det ändå är som mest folk ute. Somnade sött med grymt fin fullmåne och horisontvy såklart. Lördagen ägnades åt bokläsning, bad, promenix, horisontspan osv och det blev inte en meter paddlat, gött 🙂

Boskärstältning
Boskärstältning
KvällsKajakparkering på Boskär
KvällsKajakparkering på Boskär

Söndagsmorgonen bjöd även den på finväder. Lite mer alerta så vi kom i kajakerna innan lunch. Paddlade bortåt Huvfallsö, Strupö, Svinskär, tog en bensträckare på Lilla Vasskäret och sen via Brändö bort till Stora Holmen för lunch. Tänkte stanna men vi lyckades vakna ur lunchslumrandet och paddlade bort mot Lilla Bergö. La oss på den nordöstra lilla smala udden där det är som smalast mot Kärsmansholmen. Riktigt fint ställe. Inte så mycket vindskydd men det blåste inte så mycket.

Finväder mest hela tiden
Finväder mest hela tiden
Finudden på Lille Bergö
Finudden på Lille Bergö

Skärgården töms fort i slutet av helgen, även om vi inte sett mycket rörelse tidigare var det nu nästan helt tyst och tomt. Gött. Blev öpromenad, bad och sen slöande på vår lilla häll precis vid vattnet. Under öpromenaden hittade vi även årets första kantareller som blev ett gott tillskott till maten.

Morgon på Lilla Bergö
Morgon på Lilla Bergö

Måndagsmorgonen var varmast och finast. Så småningom packade vi ihop och paddlade en kort extrasväng innan vi landade i Klintemåla.

Riktigt go runda i Misterhults skärgård och det verkar som om väderprognoserna stämde rätt så bra 🙂

2 svar på ”Sol & midsommarbad i Misterhult 2013”

  1. Underbart…längtar tillbaka!
    När jag var där i maj var parkeringen full med ”kajak”bilar men inte mötte jag en enda paddlare. Härligt område att ”försvinna” i.

    Svara
  2. Snygga bilder. Rätt sätt att fly midsommaren. Själva flydde vi Göteborg och flög till Gdansk. Det blev chockerande hett på den polska kusten. En bra bit över 35 grader. Ett par båtresor utan paddel men med motor.

    Svara

Lämna ett svar