Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Snart Stockenträffen och mera Foster

Tomas strax utanför Hermanö
Tomas strax utanför Hermanö

Om två veckor är det dags för Stockenträffen – vi ses väl där?

Johan leker i vågorna
Johan leker i vågorna

Stockenträffen är årets höjdpunkt om man gillar paddling. Brukar vara trevligt och detta är utmärkt tillfälle att träffa andra kajaknördar! I år får vi väl hoppas på lite lagom mix av vågor och valspaning! Förutom spontana paddlingar; fikapaddling, vågpaddling, valpaddling, snirkelpaddling, möten med nya och gamla kompisar, samt mycket tjöt finns det möjlighet att gå kurser i grönlandspaddling, med Björn Thomasson. Vill man lära sig mer om räddningstekniker och säkerhet kommer två av NILs (Nordisk InstruktörsLicens) instruktörer hålla kurser i det. Det brukar även anordnas tävling i grönlandsrollar.  Idag är det visst sista dan för att anmäla sig till den gemensamma middagen på lördagskvällen, vilken var både väldigt trevlig och väldigt god förra året! I år kommer det visas bilder från paddling i Alaska på lördagskvällen, kul! Bilder från tidigare år; 2005, 2006, 2007, 2008.

På väg ner för en av X antal grönlandsrollar
På väg ner för en av X antal grönlandsrollar

Nigel Foster håller kurser både före (flerdagarstur med kurs) och under (halvdagskurser) Stockenträffen. Och under nästa vecka, 20-23 augusti kommer Nigel Foster att hålla kurser på Points Kayakcenter i Stockholm, Varberg, Götlaborg och Norrköping.

Nästa helg är det även tävlingen Orust runt, i dagsläget mer än 130 anmälda där man ska paddla cirka 10 mil runt Orust på två dagar. Samma helg som Stockenträffen är det även Stockholm Kanotmaraton som bara är 30km inne i Stockholm.

Tycker man det är för lätt att rolla och/eller för lätt att stå upp i kajaken kan man öva på nedanstående övning…

Freya Hoffmeister står på händer i kajaken
Freya Hoffmeister står på händer i kajaken
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera