Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Funderade ett tag på att skaffa en ny cykel. Eftersom jag har ännu sämre koll på cyklar än en del annat tänkte jag väl att det kan ju inte vara så svårt…

Men det var det visst.

Hittade en sajt som heter www.orangebikes.co.uk, kooolt. Men ska man ha en sån cykel får man nog börja hänga på fritidsgården igen va? 😉

För det första verkar det vara väldigt snålt med cyklar i vettiga färger; det mesta är grått, silverfärgat eller så är det bara sorgefärger. Trist!

Och ibland kan man ju tycka att kajakeriandet är lite smånördigt… Men det är ju bara nån liten bråkdel av cykelnörderiet insåg jag snabbt. Nåja, får se om man kan hitta nån vettig cykel i/på lagom nivå för vardagsbruk, lite korta utflykter och sådär.

Och att en cykel kunde vara så pass kostsam var också en nyhet för en som inte shoppat cykel på sisådär en 10-15 år… Att en prisvärd kajak kan kosta en 20-30 tusen eller lite drygt förstår man lätt för det är ju skitkoola prylar, men en sketen cykel 😉

Den gamla treväxlade 80-talscykeln med chockrosa handtag får kanske duga ett tag till 😀

Och jag har faktiskt fått massa seriösa tips om vad jag ska tänka på så egentligen är det väl inte så svårt, men jag vill gärna ha lite oranga tips oxå!

Cyklar kan man handla både här och där. Cykelkraft.se är ett alternativ med bra webshop.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

10 svar på ”Snålt med oranga cyklar”

 1. Nä, men de har, precis som jag, kanske dreglat över cykelfirman Orange Bikes (redan länkad) toksnygga MTB-modell P7. Stålram rular!

  Svara
 2. Bara namnet på tillverkaren är väl en bonus för dig? Freeride låter extremt, men det är nog cyklingens forspaddling och där är du ju framme och nosar, så cykeln på bild är precis rätt.

  Tänk vad mycket mekanik du får för pengarna i jämförelse med en kajak. Dina kajaker har i bästa fall en rörlig skädda, men resten är bara plockat ur gjutformen.

  Svara
 3. Orange rules!

  Har en orange mtb sedan många år har tjänat mig väl, Vätternrundan mm hel go hoj med rätt färg. Samlar just nu mest damm i garaget (tillbringar mestadelen av tiden i husrenoveringsträsket snacka ännu en prylsport) ge ett bud så kanske den kan byta ägare.
  /J

  Svara
 4. Erik: Namnet var ju superkoolt, men cykeln kändes lite väl overkill för en toppluvecyklare som jag…

  Johan: låter ju klart intressant. Har dock ingen aning om vad begagnade mtb:er i orange kan tänkas vara värda, men några hundringar borde jag kunna få ihop 😉

  Svara
 5. Lämna in ramen på lackering så är problemet löst 🙂
  Så kan du köpa en cykel efter komponenterna istället för sökandet efter rätt färg.

  Svara

Kommentera