Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Snabbmatslandet av Eric Schlosser

Snabbmatslandet

För några år sedan åt jag ofta äckelburgare till lunch på McDonalds. Det var under tiden jag jobbade på Väla som är ett stort köpcenter strax utanför Helsingborg. Det var väl inte för att jag tyckte det var så där värst vidare gott. Men däremot gick det himla fort att få käk och det fyllde ut några hörn i magen rätt så väl.

Att man sen mådde lite halvkass ett par timmar efteråt hörde liksom till 😉 Senaste åren har det inte blivit många besök på Gyllene Måsen, har känts bättre med lite mer riktig mat av flera anledningar. Och sen jag läste böckerna Den hemlige kocken och Äkta vara har det blivit ännu mindre mat av den typen och överlag mindre utemat och annan mat av tvivelaktig kvalitet och ursprung. Även om man ibland fått göra nåt undantag för hamburgerätartävling.

Snabbmatslandet är inte helt ny och behandlar väl i första hand hur McDonalds bär sig åt i usa, och hur det var före år 2000. Men en hel del gäller säkert fortfarande, hur maten, producenter, anställda behandlas med mera. Nu var/är det väl ingen direkt nyhet att stora växande företag som går som tåget på börsen och annat inte alltid är världens snällaste… Men det får ju ändå finnas gränser hade man hoppats. Käkar du på nån snabbmatskedja då och då är boken klart läsvärd och gör du det inte är den intressant i alla fall. McDonalds är i ropet nu igen i och med dokumentären McFusk & Co som sändes på SVT härom dan.

Boken finns i Pocket och är i Sverige utgiven av Ordfront.

Smaken och doften på din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt på särskilda »smakfabriker«. I Snabbmatslandet gör Eric Schlosser en fascinerande resa i snabbmatens hemland USA. Han granskar den minst sagt tvivelaktiga processen kring produktionen av snabbmat, men han tar också en titt på själva fenomenet.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Snabbmatslandet av Eric Schlosser”

  1. Jag har redan börjat min bojkott, det var ett TV program för något år sedan som fick mig till det beslutet.
    Inget jag saknar kan jag säga.

    Svara

Kommentera