Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Snabbgjord majonnäs

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

kursen fick vi på helgträff nr två det här receptet, och det var gott! Riktigt enkelt och med få ingredienser.
Vi brukar använda majon som pålägg med tomat, som dipp till morot och gurka, även som pastasås gör den sig alldeles ypperligt 🙂

  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 25 g ramslök eller annan lökblast

Ta fram alla ingredienser så att de får samma temperatur.
Knäck ägget i en hög mixerskål/kanna, lägg i resten av ingredienserna.
Sänk ner mixern hela vägen ner till botten.
Kör på hög hastighet tills ca 1/3 – 1/2 har tjocknat, då kan du börja lyft försiktigt på mixerstaven så att resten av oljan blandas in i smeten.
När du väl börjar köra mixerstaven tills att allt är klart tar det kanske 30 sekunder till en minut, så det är inget man står och håller på med så länge.

Jag har misslyckats två gånger (hittills) och då fick jag tipset att öka mängden senap lite, se till så lökblasten är torr och om det ändå inte vill sig, ha i en sked varmt vatten.

Lämna ett svar