Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Smultronholmen (Hålön) i Gryts skärgård

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

fina klipphällar
fina klipphällar

Smultronholmen eller Hålön, som vi ibland kallar den, ligger en kort paddling från Eköns Camping, rakt österut från Valdemarsvik och Gryt. Med en kort paddling söderut tar man sig till Häradsskär och fyren på Stångskär. Här finns det möjligheter att hyra hus om man är sugen på det.

Smultronholmen har två bra sidor att tälta på, på västra sidan finns det några platser ganska nära vattnet och en bit upp på klippan med fin vy. Dock en bit att bära grejerna, men vill man ha utsikt så få man jobba lite ;). Sydöstra sidan är den vi har använt mest, med tältning inne i skogsdungen. Med mjukt underlag och bra skydd för vindarna. Inne i bladverket är dock utsikten lite sämre.

Västra tältplatsen har bäst klippbadning. Det är inte några problem att komma i vattnet någonstans, men se upp för hala stenar. En riktig pärla i Gryt skärgård och med lite horisontvy dessutom!

skyddat på norrsidan
skyddat på norrsidan
mjukt underlagoch vindskydd i form av lite träd
Sydöstra platsen med mjukt underlag och vindskydd

Mer om Smultronholmen på Paddelkartan

4 svar på ”Smultronholmen (Hålön) i Gryts skärgård”

  1. Bilder kommer, måste bara rita klart några chokelabitar först..
    Hur var det i Blekinge förresten, och var var ni egentligen? kände inte riktigt igen tältplatsen..

    Svara
  2. Kanon. Vi väntar! Chokela är oxå viktigt 🙂
    Det var kanon i Blekinge, riktigt fint, lite onödigt blåsigt men varmt i lä. Lite is i smala/grunda sund igår, men det sista blåste/smälte bort. Lägerplatsen är på Ö Bokö, på sydsidan, riktigt fint där. Fler bilder kommer…

    Svara

Lämna ett svar