Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

När maten följer årstiderna
text: Mats-Eric Nilsson
bild: Lena Granefelt

Detta är fjärde boken av mannen bakom Den Hemlige Kocken, Äkta Vara och Döden I Grytan. När jag hade läst den första som handlade om onödiga tillsatser och E-nummer, blev jag så påverkad att jag helt har slutat köpa och äta de färdiglagade rätterna i matbutiken. Även bröd blev inblandat och jag bakade allt bröd i några år. Nu har vi släppt lite på det, men det sitter fortfarande i bakhuvudet.

Smakernas Återkomst är Mats-Erics Nilssons första kokbok. Och visst är det recept i den, men inte jättemycket för att vara en så pass stor bok. Här handlar det mer om olika råvaror, när de odlas och smakar som bäst.

Boken börjar med lite historia för att sen bli indelad i 3 kapitel, April-Juli, Augusti-Oktober och November-Mars.
Under varje kapitel är det olika råvaror med information och historia, serverings- och tillagningstips, recept och finfina bilder. Formatet är 190×250 och tryckt på matt obestruket papper. Helt klart en inspirerande och vacker kokbok.

Alla vet ju att jordgubbarna i januari inte smakar i närheten lika mycket och lika gott som i juni. Även om de kan se fina ut 🙂 Bokens råd är helt enkelt att följa årstiderna och få ut mest smak av det du köper.

Ges ut av Ordfront Förlag.

Om boken på DN – Den hemlige kocken: ”jag är ingen fanatiker”.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera