Norra sidan av västra udden bjuder inte på samma horisontvy som sydsidan men Slädös finaste solnedgångar Här är det gött att vara när det blåser. Lä från de flesta håll även om det kan vara lite begränsat från norr såklart. Stor gräsyta som rymmer massor av tält. Går även att tälta uppe på klipporna för extra bra vy. På denna sidan finns det bord och bänkar om man är sugen på det. Dessutom dass sedan Ark56 kom igång.

Beläget precis invid Djupasund med vy över mot Torkö.

Slädö betas av djur som håller ön betad, öppen och fin.

Slädö ingår i Graceprojektet och det har röjts ordentligt under 2013. Kommer bli riktigt riktigt bra när såren läkts, hoppas bara de får ut tillräckligt med djur som kan hålla efter ön.

Tillägg 2020: Dass finns nu och uppaterade bänkar/eldplats. Slädö börjar bli ännu finare nu några år efter den stora röjningen. Kul!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Slädö Väst, norrsidan”

  1. Hej. Jag är mer eller mindre uppväxt på Slädö. Jag tillbringade många sommrar där. Min kompis Stefan och jag bodde i ett rött hus en liten bit från bryggan. Han som bodde i huset hette Ture han hade även en hushållerska som jag glömt namnet på. Detta var i slutet på 50 talet och början på 60 talet. Har otroligt fina minnen från Slädö. Mina föräldrar och jag firade en jul ute på Slädö. Ture han bodde där året runt. Han hade massor av får där. Vi fick låna Tures båt, med en tändkulemotor för fisketurer. På den tiden var det mycket Gädda där. Vet inte hur många vi fick men det var massor. Tures hushållerska gjorde gäddfärs av all fisken vi fick. Dessa gäddbullar var otroligt nog benfria och underbart goda. Det var en härlig tid det. Har tyvärr inte varit tillbaka på Slädö sedan början på 60 talet. Hade varit kul att komma dit och se hur det ser ut i dag.
    Donald Qvarfordt

    Svara
  2. Hej!
    Vad kul och intressant att ha tillbringat så mycket tid på Slädö. Det är verkligen en pärla. Huset fungerar som fritidshus. Ön betas av både får och hästar. Vet inte hur det är med fisket men tror det är ganska gott. Hoppas du får möjlighet att komma tillbaka till Slädö.

    Svara

Kommentera