Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slädö Väst, norrsidan

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Norra sidan av västra udden bjuder inte på samma horisontvy som sydsidan med Slädös finaste solnedgångar. Här är det gött att vara när det blåser. Lä från de flesta håll även om det kan vara lite begränsat från norr såklart. Stor gräsyta som rymmer massor av tält. Går även att tälta uppe på klipporna för extra bra vy. På denna sidan finns det bord och bänkar om man är sugen på det. Dessutom dass sedan Ark56 kom igång.

Slädö ingår i Graceprojektet och det har röjts ordentligt under 2013. Kommer bli riktigt riktigt bra när såren läkts, hoppas bara de får ut tillräckligt med djur som kan hålla efter ön. Oftast finns både hästar och får på ön som håller den öppen och fin.

Tillägg 2020: Dass finns nu och uppaterade bänkar/eldplats. Slädö börjar bli ännu finare nu några år efter den stora röjningen. Kul!

4 svar på ”Slädö Väst, norrsidan”

 1. Hej. Jag är mer eller mindre uppväxt på Slädö. Jag tillbringade många sommrar där. Min kompis Stefan och jag bodde i ett rött hus en liten bit från bryggan. Han som bodde i huset hette Ture han hade även en hushållerska som jag glömt namnet på. Detta var i slutet på 50 talet och början på 60 talet. Har otroligt fina minnen från Slädö. Mina föräldrar och jag firade en jul ute på Slädö. Ture han bodde där året runt. Han hade massor av får där. Vi fick låna Tures båt, med en tändkulemotor för fisketurer. På den tiden var det mycket Gädda där. Vet inte hur många vi fick men det var massor. Tures hushållerska gjorde gäddfärs av all fisken vi fick. Dessa gäddbullar var otroligt nog benfria och underbart goda. Det var en härlig tid det. Har tyvärr inte varit tillbaka på Slädö sedan början på 60 talet. Hade varit kul att komma dit och se hur det ser ut i dag.
  Donald Qvarfordt

  Svara
 2. Hej!
  Vad kul och intressant att ha tillbringat så mycket tid på Slädö. Det är verkligen en pärla. Huset fungerar som fritidshus. Ön betas av både får och hästar. Vet inte hur det är med fisket men tror det är ganska gott. Hoppas du får möjlighet att komma tillbaka till Slädö.

  Svara
  • Ohoj, jag är ättling till släkten på Slädö Alma var min mors mormor; mor (Birgitta) mormor (Maria) och tillbringat stora delar av åren, somrar och helger, under tiden från 1953 – 1985 (till Tures Bortgång) Jag har en trevlig skrift om ” Livet på ön Slädö ” som min mors syskon gjort med lite uppdatering från mig. Kan erhållas vid fråga.

   Svara

Lämna ett svar