Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Morgon på Västersjön

siluett

Idag har vi slösat bort 😉 en dag med skridsko igen.

Efter ett snabbt morgonbak startade vi någorlunda tidigt med ett varv Runt Västersjön (vår närmsta sjö) i fint morgonljus. Helt ensamma på sjön till att börja med, men i väständan fanns några pimpelfiskare och senare såg vi två skrinnare till.

Ska bara lägga ut en mobilbild på Facebook

Ska bara lägga ut en mobilbild på Facebook

Pia på Västersjön

 

Halva varvet avklarat

 

Isskulptur på Västersjön

Sen drog vi hem och käkade lite andrafrukost och toksurfade lite innan vi körde till Oxhultasjön för att varv där, Oxhultasjön ligger vid Hishult i södra halland och är en trevlig sjö med en del öar och vikar. Två skrinare på plats gjorde att det kändes lagom trångt… Lite knakigt i isen gjorde oss lite nervösa här och där, så vi skippade nån vik. Tog fika vid Sjöboholm innan vi drog till nästa sjö StoreSjö lite längre österut.

Lite jobbigt slut

Erik på Oxhultasjön

Blev ett knappt varv där, vi började bli lite trötta… När vi passerade Västersjön på vägen hem var det lite mer folk (verkar som om skridskonördarna är ännu mer morgontrötta än paddlarna 😉 ).

Såg fint ut på sjön och det blåste åt rätt håll så jag åkte medvind längs sjön och Pia plockade upp mig i västra änden.

En kanondag, med nästan 30 skridskokilometer. Mer än vi någonsin fått ihop tidigare… Lite konstigt att det var så lite folk på Oxhultasjön och Store Sjö, de är ju verkligen fina.

isjakt på västersjön

Isjakt på Västersjön

På Hjälmsjön vid Örkelljunga var det visst några badareidag enligt HD Iskall livräddning i Hjälmsjön. DN har flera artiklar om isar och skridsko idag; Omöjligt ge råd om hållbarhet och En person genom isen utanför Sigtuna.  Sydsvenskan skriver: Olyckor på svaga isar. Svd: Finväder lockar folk till förrädiska isarosv…

Visa större karta

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

3 svar på ”Skridsko idag igen!”

 1. Very najs! Synd att det för för få dagar som det går att åka skrillor här uppe i Norrland. Snön kommer lite för fort för att det skall vara lönt.

  Svara
 2. Hej!
  Jag skulle gärna vilja veta issituationen på Västersjön idag, fredag 23 januari (för att ev ta mig dit med min man imorgon). Vi gillar verkligen långfärdsskrinning och är alltid på jakt efter fina isar.

  Hälsningar och tack för fina bilder
  Kristina i Helsingborg

  Svara

Kommentera