Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skotork till Truma i husbilen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Går man ur husbilen då och då och kanske tillochmed ut i naturen kan det hända att skorna blir blöta. Antingen kan skorna ta in vatten eller så kan skorna bli fuktiga inifrån av svett. Eller både och. Kan vara lite krångligt att få torrt när man är ute på stugbilsutflykt. Värme har man som regel men insidan av ett par skor, kängor eller stövlar kan ta lång tid att torka.

Hittade den här idén på skotork som fungerar ihop med Truma värmepannas utblås.

Köpte sen lite korrugerad plastslang (flexslang för eldragning) och skar till fyra 40cm långa bitar och borrade några hål i ändarna för att få lite extra spridning av den varma luften. kom på efter första testet att det nog är smidigare med olika längder på slangarna så gjorde två 20cm längre ungefär så skorna/kängorna kan stå lite längre från varandra.

Klart smidig lösning, har bara testat den ett par gånger men det torkar upp riktigt bra. Vi har bara gas på vår Truma men med el fungerar såklart det också. Väldigt skoj när någon skapar en pryl och sen delar med sig av filerna så fler kan göra likadana. Internet när det är som bäst.

Filerna för 3D-printning finns här: https://www.thingiverse.com/thing:4752039 Vi har själva ingen 3D-skrivare men efter en fråga på Facebook hjälpte Ola oss att fixa ut mackapären. Tack!

En extra bonus i vår stugbil blev att vi kan använda skotorken för att fördela värmen framåt under bordet och framstolarna där vi inte har något utblås. Står man på el kan annars ett par vanliga elektriska skotorkblock fungera fint.

Lämna ett svar