Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skogslufs

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Skogslufs är en annan beteckning på trail running, löpning, terränglöpning, jogga, springa osv.

Lufs överlag är ett enkelt sätt att ta sig fram på. Jag kan verkligen gilla att ta mig fram till fots i blandad terräng. Dels för lite naturupplevelse men också för att i alla fall lite motbekämpa den allmänna förslappningen 🙂

Just enkelheten med att springa tilltalar. Det enda som behövs är ett par vettiga skor i övrigt funkar det att lufsa i vadsomhelst, ett par shorts, underställ, mössa osv beroende på årstid och väder. Sen kan såklart lufs och löpning bli materialkrävande om man vill. Det går att utrusta sig med GPS, aktivitetsarmband, hajtekklockor, kompressionskläder och krångla med det mesta.

För mig är enkelheten skön. Oavsett om man är hemma, på en ö, i en fjällstuga eller i en husbil kan man snöra på sig ett par skor och lufsa en sväng. Man kommer lite längre än på promenad. Jämfört med Mtb kommer man kortare men kan å andra sidan lufsa rätt ut i skogen över stock och sten på ett annat vis. när vi är hemma tar jag oftast en morgonrunda mellan kaffe med sängsurf och frukost. Go start på dagen, ofta ser jag rådjur och hjort, ibland älg, ofta glada & ormvråk och ibland hörs uggla och vildsvin. Under november till februari blir det ofta i pannlampans sken. Ofta på stig, skogsväg och i skogen, då och då på grusväg och ibland lite asfalt.

Lämna ett svar