Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skidsäsongen 2017/2018

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Solnedgångshäng i spåren kring Skurufjellet och Brofjellet
Solnedgångshäng i spåren kring Skurufjellet och Brofjellet

Nyåret 2016/2017 var det nån som undrade om nyårslöften. Fast den typen av löften är jag dålig på men en skamgräns som jag då nämnde var att få ihop mer än 50 skiddagar på ett år. Så blev det 2017 och nu säsongen 2017/2018 blev det 60 skiddagar. Det tycker vi är kul och lite över skamgränsen.

De flesta blev, som vanligt, i Trysil och så fick vi ihop ett 20-tal på Vallåsen och så några enstaka på längdskidor på Hallandsåsen.

Kuligt, hoppas på några till nästa säsong.

Intressant i sammanhanget och en reflektion vi gjort när vi åkt lite skidor är hur lite många stugor och lägenheter verkar användas. I Skistars app kan man lätt se hur mkt andra åkt och vi med våra skiddagar kommer lätt ganska högt upp på antal åk/höjdmeter under en säsong och då åker vi sällan jättemycket per dag och har dessutom bara åkt cirka 25% av denna säsongs öppna dagar. Nu är såklart en hel del stugor uthyrda och används av andra än ägarna men ändå konstigt att så få som har stugor verkar använda dem mycket.

I Trysil har vi kört med säsongskort All som gäller hela säsongen på alla SkiStars skidorter. På Vallåsen Säsongskort Vardag som gör att man kan åka alla helgfria vardagar. Funkade perfekt för oss.

Aprilträngsel
Aprilträngsel
Perfekta spår, här på väg mot Svesætra
Perfekta spår, här på väg mot Svesætra

Halo runt solen innan jul, nån timme senare var det tio minus och regn :)
Halo runt solen innan jul, nån timme senare var det tio minus och regn 🙂
Sol och medvind
Sol och medvind

Lämna ett svar