Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skånes högsta punkt – 212,2m – Magleröd på Söderåsen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Ibland lämnar soffsurfare och paddlare sofforna och beger sig ut till fots på landbacken 😉 En påskhelg i april 2018 besöktes Skånes högsta berg, eller berg är kanske att ta i, men Skånes Högsta Punkt!! Nu snackar vi äventyr, expedition, tunn luft, strapats, yolo osv…

Lite drygt 212 meter ståtar platsen med. Maglaröd på Söderåsen minsann, ganska nära Stenestad. En ganska anspråkslös plats med klart begränsad utsikt. Några master med paraboler annars inte så mycket att beskåda. Kortkort promenad från bilen om man inte vill slita på sulorna.

Skåneleden passerar 200m därifrån om man är sugen på att utöka promenaden eller att få in högstapunktbesöket under en skåneledspromenad.

Skånes högsta punkt på Söderåsen

Även om den högsta punkten inte är superspännande rent natur- och upplevelsemässigt så bjuder Söderåsen på massor av fin natur. Skäralid är väl den plats som är mest välbesökt men det finns mycket mer att se och många ställen som bjuder på vildmark och fina vandringar och promenader. Delar av söderåsen är dessutom nationalpark.

Mer om landskapens högsta punkter eller Highpointing som besökandet/bestigandet av dessa kallas hittas på http://sverigestak.org

Lämna ett svar