Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Skälderviken innan åskan

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Mot Kullaberg ;)
Mot Kullaberg 😉

Efter lite lönearbete i tisdags var det dax att dra på sig kapell och flytväst. Med paddeln i handen och efter att ha dragit ner kajaken från dess förvaring via finfin kajakbrygga som ÄSSS har, så styrde jag fören mot Vejbystrand.

Ca 15 minuter senare lyste det upp ett starkt sken över Bjäre, med rejält muller efter, och en liten kajakist snodde runt kajaken och paddlade fort (nåja) tillbaka mot Rönne ås utlopp och pirarmarna. Fast på det hållet var vädret klart bättre så en liten tur mot Klitterhus fick det bli oxå. Och en liten runda upp i ån. Söderut var det finväder och norrut växte de mörka molnen. Det var läge att återvända.

Skönt att komma ut och skönt att vara i bilen när regnet fullständigt öste ner på vägen hem 😀

När man paddlar i förorterna kan det komma tåg
När man paddlar i förorterna kan det komma tåg
På väg tillbaka igen. I hyddorna har ÄSSS sin kajak och jollesektion, perfekt läge.
På väg tillbaka igen. I hyddorna har ÄSSS sin kajak och jollesektion, perfekt läge.

4 svar på ”Skälderviken innan åskan”

   • Är en nybörjare som ännu inte provat Rönneå. De många lyften österut lockar inte. Är sträckan Klippan – havet ok för en dagstur? Verkar inte var några lyft.
    Håller till i kävlingeån, vombsjön etc annars

    Svara
    • Har inte paddlat från Klippan men tror det är okej. Vi brukar vara lite lata och paddla från bron vid Höja och sen in till Skälderviken, cirka 14km. Fin sträcka med mycket snirkling genom stan. Har även paddlat från E4an, oxå helt okej om man vill paddla lite längre.

     Svara

Lämna ett svar