Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ska det vara vår i februari?

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia paddlar mot Ö Bokö

Vilken go helg! Det känns som om de flesta av de senaste månadernas helger varit väldigt regniga, eller blåsiga och oftast både och.

Men denna helg var det verkligen perfekt; knappt nån vind och mestadels sol! Och vi lyckades dessutom tajma in det med att vara ute på en tur i Blekingska skärgården! Super!

Fika på Dragsö

Varför kan man inte släpa med skräpet hem? Tänker folk över huvud taget?Efter en slö morgon hemma satt vi i kajakerna vid Nytäppets badstrand vid ettsnåret igår. Tog oss österut, lite gammal sjö vid Allböle, sen en runda runt Tjärö och fika på Dragsö. Soligt och gött. Tillbaka runt Allböle, vid Bockö var ljuset fantastiskt fint och i skärgården var det nästan bara vi. Lite vind hade börjat från sydväst så vi skippade den lilla fina tältplatsen på Ö bokös sydsida och la oss i lä bland buskarna på norrsidan.

En kanonfin solnedgång. Efter en liten lur tänkte vi laga mat, men kom på att det medförde disk och tog varsin påse real, slickdisk av gedarna kändes som lagom nivå…

Satt länge och spanade ut över stilla vatten och fin himmel med lite portvin i kåsorna. Men till sist jagade några regndroppar in oss i tältet och vi somnade sött.
sunset.jpg

Hilleberg Allak

Helly Hansen har koll på färgerna! Tradera-fynd!
På Tradera lyckades jag fynda en ”ganska” orange HellyHansen-tröja! Kom i fredags!

Vaknade till fin morgon, solen på väg upp. Slö morgon med kort promenad. Mårten & Linda kom utpaddlande och satte fart på oss så vi fick ihop det sista. En runda runt Tärnö blev det i superväder och supersällskap. Inget fikastopp på vägen, Mårten och Linda utlovade lunch i land. Vi hade tänkt testa konservburgarna, men det tar vi en annan gång.

trio.jpg

Sydsidan av Tärnö

Jag & Pia landade vid stranden igen medan Mårten och Linda paddlade den sista biten hem. Pia paddlade i sin nya torrdräkt för första gången (den anlände i fredags). Samma modell och färg som innan. Lite skillnader dock bland annat en huva i mycket smidigare material (Paclite tror jag) och en ganska hög och mjuk ”krage” som skyddar bra mot vind.

Vilken helg! 8-10 grader varmt, supergött! Och söndagslunchen var kanon, och vi fick se lite lamm och kossor och ett fantastiskt fint hus!

far.jpg

Schysst utsikt

Vi trivs bra med att bo i skogen, men jag tror vi hade kunnat vänja oss ganska lätt vid att se skärgård och horisont till frukosten varje dag…

Läs även andra bloggares åsikter om , , hällaryd

Jag har placerat min blogg i Kollebäckstorp på bloggkartan.se

6 svar på ”Ska det vara vår i februari?”

 1. Jag blir avis, men snart har isen gått på sjön och då är det möjligt, även för mig… fast det är klart, jag vill ju ha Isfjorden klar, men man kanske skall årspremiära i en kajak som man känner till och inte testa med en, för mig, helt ny kajak…

  Har Pia skaffat en Skim eller har ni lånat en?

  /Robert

  Svara
 2. Ja avundsjuk är bara förnamnet. Får väl ta igen med några toksnabba tältpaddlingar bara nya båten kommer i sjön..
  Orange HH är kult!
  / Ulf

  Svara
 3. Såg mysigt ut. Hällaryd är favoriten. Känns som hemma! Göran kom med min torrdräkt i fredags. Så lite sugen blev jag att sticka ut till er när jag såg mailet, men bestämmde mig för att jag behövde komma igång själv först. Det blev en fin tur i Karlskrona istället. (sonjaskajak.blogspot.com)
  /Sonja

  Svara
 4. Det ser superhärligt ut. Jag var bra paddelsugen i helgen. Men det var bara att gå in snabbt och fortsätta packa för flytten till huset på lördag.

  Snart måste nog kajaken få bli blöt igen.

  Svara
 5. Hmmmm…inte skall väl naturen se ut sådär i februari. Här hemma i Sundsvall brukar det se ut så där i april 🙂 Avundsjuk blir man i alla fall på att ni har så gött paddlingsväder. Lyckans ostar….

  Svara

Lämna ett svar