Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Självporträtt på Lilla Rövareskär

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

6 svar på ”Självporträtt på Lilla Rövareskär”

 1. Hej,

  vill minnas att du hade lite kameraproblem i våras. Vatten på felsida och korrosion mm. Vad har du för kamera nu när du plåtar från kajaken? Kör du med nåt hus eller har du hittat nåt bra vattentätt?

  /Micke

  Svara
  • Jag kör med Panasonic FT1 och Pia med Canon D10. Panasonicen oxiderar och har sig men ger bra bildresultat. Canonen är oxå fin men lite onödigt klumpig tycker jag. Canonen är snabbare och snäppet skarpare men exponerar lite sämre. Canonen blev även den fuktskadad men verkar lite tåligare än FT1. När Panasonicen lägger av nästa gång tror jag ändock det blir en ny Panasonic. Vet inte om de gjort några förändringar på FT2 när det gäller vattenkänsligheten. Känns som om FT1 oxiderat mindre nu när vi paddlat mest på ostkusten. Bilden ovan är dock tagen med lilla på-land-kameran; Canon Powershot G11.

   Svara
 2. Tack för ditt svar. Jag kör med den första Pentax Optio WP som kom för en hög med år sedan. Funkar bra men har lite dåligt med pixlar och saknar en optisk sökare. Kikat lite på G11 och uv-hus men det blir ju väldigt klumpigt. Panasonicen ser ju väldigt smidig och smutt ut. Får se vad det blir i slutänden.

  Svara
 3. G11 + uv-hus blir ju tokstort då får man nog ha en extra 20-liters ryggsäck som flytvästficka 😉 Optisk sökare är nog läge att vänja sig av med det kommer minska mer och mer. Jag tycker dock det är en vanesak och så kan man ju ta lite på känn, det är ju lätt att beskära och räta upp sen.

  Svara

Lämna ett svar