Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Självporträtt är kul

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

På Stora Berkskär i Misterhult
På Stora Berkskär i Misterhult

Just det! Ta lite mer bilder på er själva! Det är roligt att vara med på bild och det kan vara lite pyssel att rigga så man hinner med! Och ännu roligare blir det sen såklart om man visar upp sina bilder på nätet!
Bilden ovan från årets adventspaddling och bilden nedan från årets norgepaddling

Första kvällen, fantastisk start på en suverän tur
Första kvällen, fantastisk start på en suverän tur

För att ta självporträtt underlättar ett stativ. Vi har i stort sett alltid med ett litet Gorillapod som funkar helt okej till våra mindre kameror. Ibland när det ska fotonördas ordentligt tar vi med ett fullstort stativ, men det är alltmer sällan.
På Canon Powershot G11 som är vårt senaste kameratillskott finns en självutlösarfunktion som vi använder hyfsat flitigt; kameran kan ställas in på att ta t.ex. 5 bilder efter 15 sekunder istället för bara en bild efter 10 sekunder. Detta ger bättre tid till att komma på plats och så kan man få ett par extra bilder att välja mellan.

Ansiktsigenkänning blir även det vanligare och vanligare på kamerorna. Detta kopplat till självutlösaren kan ibland ställas in så bilden/bilderna inte tas förrän det finns ett eller flera ansikten i bilden. Inom kort lär vi få se funktioner där man kan ställa in vilka personer som ska finnas i bilden innan bilden tas. Kul!

I övrigt måste jag säga att jag är mycket imponerad av Canon Powershot G11. Tycker bildresultatet blir mycket bra och när det är sämre ljus och/eller längre exponeringstider är det stor skillnad med G7an som jag hade innan. Skoj!

Stockholms skärgård 2008
Stockholms skärgård 2008

Lämna ett svar