Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sinnenas skärgård

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Sinnenas skärgård

Sinnenas skärgård är Skärgårdsstiftelsens vänbok för 2010 och skickades ut för någon månad sen. Bilderna i boken är tagna av Carina Lernhagen Matz och bakom texterna står Erling Matz.

Första stycket i förordet lyder:

Bland stiftelsens vänböcker har den allra självklaraste titeln saknas – dem om sinnenas skärgård. För utan våra sinnen hade skärgården kunnat vara vilken bakgård som helst. Det hade liksom inte spelat någon roll. Men nu rör vi oss i ett landskap som bjuder upp till ständiga fester med våra sinnen som gäster.

Boken är uppdelad i fem kapitel efter våra fem sinnen: Syn, Hörsel, Känsel, Smak & Lukt.

Boken är på cirka 200 sidor och innehåller överlag finfina bilder och trevliga, informativa texter om bland annat fiske, historia, skärgård, sjöfart osv…

Vi gillar skärgårdsstiftelsen och stöttar dom i deras jobb för en lätttillgänglig skärgård för alla. Vänboken som kommer en gång om året gör verkligen inte gillandet mindre.

3 svar på ”Sinnenas skärgård”

  1. Ja bara vänboken i sig gör ju medlemskapet värt pengarna, alltid kul överraskning när den dimper ner varje år. Sen är det ju helt rätt att stötta stiftelsens arbete hursom..!

    Svara
  2. Hei!
    Sinnenas skärgård høres ut som ei svært interessant bok om Sveriges skjærgård. Har vært en del på både Bohuslänkysten og Østersjøkysten, men enda ikke padlet noe særlig der. Det må selvfølgelig bli noen gang!!!
    Padlehilsen fra Karl-august Haslestad, Lillehammer, Norge

    Svara

Lämna ett svar