Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
torkad silverlera, innan bränning
torkad silverlera, innan bränning

För första gången har jag gjort ett smycke i silverlera. Spännande och roligt! Jag gjorde först lite prototyper i hobbylera, så att jag visste hur det skulle kännas och ungefär hur jag skulle göra. Vilka verktyg som skulle funka och vilken figur som skulle passa. Det tog nästan hela dan! Jag var lite nervös för att ge mig på silverleran, att jag skulle ha sönder den eller kladda bort hälften av leran, eller nått annat dumt.

 Carin i sin rollgubbe, alldeles nyrollad ;) Foto: Lars Jäderström, Horisontkajak
Carin i sin rollgubbe, alldeles nyrollad 😉 Foto: Lars Jäderström, Horisontkajak

Nåja, jag tyckte nog att resultatet blev godkänt, finns för beskådning på Carin på Horisontkajak 😀

Jag har gått silversmideskurs tidigare, 2007, 2008 och 2009, och det känns lite mer rejält med såg, hammare, borr, lödning mm. Men silverleran är klart smidigare att jobba med hemma. T o m bränningen av silvret var smidigt!
Så det blir till att handla hem lite mer lera, och sen sätta sig i sin lilla värld av små silverarbeten. Ser fram emot det 🙂

foto:Lars Jäderström
foto:Lars Jäderström
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

5 svar på ”Silversmycke av Silverlera”

  1. Silverlera är silverpartiklar blandat med bindemedel och vatten. Den formas precis som vanlig lera, fast torkar fortare. Den ska var genomtorr innan den bränns i ugn eller med handhållen liten gasbrännare. I bränningen försvinner allt utom finsilvret och kan hanteras som vilken annan silvermetall som helst. Den är mjukare än sterlingsilver, som är uppblandat med koppar för att vara lite tåligare. Finsilvret är 999 tusendelar silver.
    Titta in på denna sidan, himla trevlig: http://www.silverlera.nu/index.php

    Svara

Kommentera