Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Silky Pocketboy grensåg

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi köpte oss varsin Silky Pocket Boy 170mm för 5-6 år sedan för att använda hemma på tomten. Lagom format för att kapa lite grenar, buskar och mindre träd. Köpte den på en trädgårdsfirma där innehavren varit nöjd användare länge. Efterhand kom vi på att sågarna är perfekta även för utflykterna. Sågen är lagom stor för att kunna ha i en byxficka, får plats även i små ryggsäckar, i kajaken osv. 

Silky gör riktigt fina sågar, dessa är en av de mindre modellerna men de har sågar med riktigt långa blad som är populära för att fälla ganska stora träd. De större verkar populära i offgrid och bushcraftsammanhang. Vi har en kompis som har en av de största och den har han fällt rejäla träd med och kapat upp många kubikmeter ved med. Vill du ha en ännu mer kompakt såg finns denna modellen även med 130mm blad.

Våra används klart mest hemomkring, det är ju där vi numera tillbringar mest tid. När vi är iväg utflykt hänger en såg ofta med i vårt eld-kit. Smidigt att kunna kapa lite ved till en brasa oavsett om det är kajakutflykt, hemomkringhäng eller på stugbilsutflykt. Extra bra är att det är lätt att byta sågbladet och att det är lätt att hitta sågblad. 170mm är måttet på den tandade delen av sågbladet, alltså den längden som går att såga med.

Handtaget är gummerat vilket ger bra grepp även när det är fuktigt. När bladet fälls ut kan det låsas i två lägen beroende på hur och vad som ska sågas.

Sågbladen till Silky finns med olika tandstorlek beroende på vad som ska sågas. Det lämpligaste för frilufts och trädgårdsbruk är Large som är för färskt virke.

Smidig och suverän hopfällbar såg. Perfekt för både trädgård & utflykter tycker vi.

Finns att köpa både här och där, Amazon har som regel stort utbud.

https://www.kajak.nu/gora-upp-eld-kit/

Lämna ett svar