Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sellpy

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Sellpy är en handelsplattform för begagnade kläder och prylar. Eller allt är visst inte begagnat visade det sig*. Menmen det mesta i alla fall. Vi har handlat kläder från Sellpy ett par gånger. Mycket smidig tjänst med bra sök & filtreringsfunktioner för olika typer av plagg, varumärken, storlekar, färger, mönster, skick på plaggen osv.

Det är lätt att söka och lätt att skapa bevakningar om man letar efter något speciellt.

Det man slås av är att det finns galna mängder av kläder hos Sellpy (och även hos andra aktörer). På sidans utformning och budskap kan man också ana att det är många yngre besökare än undertecknad och kanske betydligt mer shoppingsugna än mig.

Prismässigt förekommer det mesta, det finns massor skjortor, tröjor, t-shirts för under hundralappen men det går definitivt att shoppa kostsammare plagg och kostsammare varumärken för den som är sugen på det. Ju dyrare plagg från början, desto mer sparar man kanske 🙂

Vid varje plagg/produkt anges hur mycket lägre utsläppen är jämfört med att köpa motsvarande ny produkt. Ett par byxor från Lundhags står det 33x lägre utsläpp jämfört med ny vara, sparat vatten 1300 liter och sparat CO2 cirka 7,33kg. Perfekt.

Vänta lite för bra priser

Jag har lagt upp lite bevakningar på sådant som är intressant. Ofta när plaggen kommer ut är priset märkligt högt men sparar man det som favorit får man mail och/eller notiser när priset sänks. Har köpt flera par friluftsbyxor som lagts ut för runt 12-1300 och som sedan efter några veckor kommit ner till i mitt tycke mer rimliga 3-400 🙂

Precis som all e-handel är det enklast att köpa såna märken där man har koll på storlekarna, så att det passar och sitter bra. Skönt att slippa krångla med returer.

*https://www.dn.se/kultur/greta-schuldt-sellpy-ar-ett-satt-att-rattfardiga-vart-kollektiva-shoppingmissbruk/

Lämna ett svar