Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Seakayak with Gordon Brown volume 2

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Seakayal volume 2 med Gordon Brown
Seakayal volume 2 med Gordon Brown

Den första DVD’n Seakayak och även boken med samma namn var riktigt bra och det får vi nog säga om volym 2 också.
Precis som ettan är tvåan upplagd som en turpaddling med grupp, denna gången är de ett tiotal personer som tillbringar ett par dagar ute vid ön St Kilda som ligger en bra bit ute i havet. De paddlar dock inte dit utan tar båt dit som de även bor på.

Riktigt häftiga omgivningar med rejäla fågelberg och en spännande kustlinje med grottor och smala passager. Turen bryts av med kursavsnitt där det gås igenom lite balansövningar, kamraträddningar, självräddningar, bogsering, snabblandning, simlandning med mera och lite allmän turistinfo, och även lite historia i form av de första turerna i kajak ut till St Kilda, just de här gamla turerna är mycket kuliga att höra om, då använde de enkla kajaker och enkel utrustning men gjorde ändå riktigt häftiga turer. Klart fräckt. Delar av filmen är inspelad på skotland i Gordons hemmakrokar och även en snutt på yttre hebriderna.

Gordon känns överlag rätt så avslappnad och ser ut som han är ute på turpadding och inte alltför mycket åt bergsbestigningshållet 😉

Tyvärr håller filmen lite halvdålig teknisk kvalitet och det är synd, speciellt på de fina naturomgivningarna. Vet inte vad de hittat på, de använder förvisso relativt enkla GoPro-kameror och andra småkameror, fast de brukar ju ofta kunna prestera lite mer.

Klart sevärd! Finns som vanligt hos välsortade kajakhandlare. Snabbast ut var Kajaksaker även denna gången!

Mer om/av Gordon Brown finns på www.seakayakwithgordonbrown.com. Filmade gjorde Simon Willis.

seakayak-bgordon-brown-volume2

Lämna ett svar